Power plate – „zázračná“ plošinka, která šetří váš čas

Power plate je vibrační přístroj, který se díky efektivitě tréninku stává vyhledávaným zařízením nejen pro fitness, ale i domácí použití. Přináší výsledky, které jsou viditelné po krátké době.

Kde se vzal?

U zrodu této technologie stáli východoněmečtí vědci a za její využití vděčíme prapůvodně sovětsko-americkému soupeření v dobývání kosmu. Vlastní přístroj vyvinul koncem minulého století trenér holandského atletického týmu.

Jak funguje?

Systém je založen na přirozené reakci těla na narušení rovnováhy. Při vibrování stroje se vyrovnává rovnováha. Vibrováním jsou totiž naše svaly donuceny pracovat, reflexivně se stahovat a roztahovat a o to je celé cvičení intenzivnější. Při tomto cvičení se totiž sval napne a povolí asi 20x za minutu, což  nahradí cvičení, u kterého bychom jinak museli vydržet nejméně hodinku. Vlastní cvičení na Power Plate spočívá v tom, že se na něm střídají pozice určené pro konkrétní svalové skupiny, ve kterých se snažíme setrvat 60 sekund. Zdá se to jednoduché, ale je to pěkná dřina.

Pro koho se hodí?

Vibrační trénink na power plate umožňuje snadný a bezpečný trénink a kvalitní procvičení svalstva celého těla. Výsledky výzkumů také ukazují, že je možné pozastavit rozvoj osteoporózy a urychlit obnovu poškozených vazů a šlach. Může se použít i na rehabilitaci po zranění, pro ženy na odbourání celulitidy. Cvičení přispívá k mladistvějšímu pocitu, pomáhá zvyšovat ohebnost a rozsah pohybu. Výsledkem je zpevnění postavy v krátkém čase. Samozřejmě, pozor si musí dát osoby s cukrovkou, nemocemi srdce, čerstvě po operaci, v těhotenství a lidé s umělými klouby.

Jak je to s efektivitou?

Trénink na power plate je vysoce efektivní a za cca 10 minut se dosáhne zhruba stejných výsledků jako při cvičení, které trvá 1 – 1,5 hodiny. Např. fázi rozehřátí, která je důležitá před každým sportovním výkonem, je možné díky power plate zkrátit na zhruba 45 sekund. Vibrační trénink umožňuje kvalitní procvičení svalstva celého těla, a dokonce i těch  svalových vláken, která nejsou ovlivnitelná při běžném tréninku. Je tedy vhodný i pro ty, kteří se k pravidelné „hodince ve fitku“ dostanou jen málokdy.

Po prvních lekcích bolí celé tělo, ale výsledek stojí za to. Power plate je výzvou pro všechny, kteří mají málo času.

 

Power plate – „zázračná“ plošinka, která šetří váš časPower plate – „zázračná“ plošinka, která šetří váš časPower plate – „zázračná“ plošinka, která šetří váš časPower plate – „zázračná“ plošinka, která šetří váš čas

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka