Posilovací stroj Power Plate®

funguje na principu přenášení vibrací do svalů, které přirozeně aktivují reflexivní svalové kontrakce. Cvičení Acceleration Training™ je nenáročné, umožňuje komukoliv bez ohledu na věk či stupeň kondice vykonávat rychlý a efektivní trénink bez námahy kloubů a jiných částí těla. Kvůli maximální efektivitě však cvičení využívají i špičkoví sportovci nebo slavní umělci.

Cvičení Acceleration Training na stroji Power Plate® nabízí široké spektrum výhod. Změny k lepšímu na své postavě poznáte i když cvičíte třeba jen třikrát týdně v krátkých intervalech. Pravidelné cvičení pomáhá zlepšit sílu svalů, stejně jako ohebnost, rozsah pohybu, krevní oběh a posílit metabolismus, což napomáhá při snížení váhy. Cvičení na Power Plate® navíc pomáhá vyhnout se zranění při sportu, urychluje rehabilitaci a zkracuje dobu rekonvalescence; proto je také používán sportovními profesionály z mnoha odvětví k protahování, rozehřívání, masážím či k relaxačním účelům.

 

Metoda Acceleration Training je založena na rytmické neurosvalové stimulaci (RNS), která byla prvně praktikována v roce 1960, kdy profesor W. Biermann z tehdejší NDR jako první popsal „cyklické vibrace“ schopné v relativně krátkém čase zlepšit stav kloubů. Ruský vědec, Vladimir Nazarov, se stal prvním člověkem, který zužitkoval principy Acceleration Training v dosud nejmodernějším způsobu použití – biomechanické stimulaci (BMS). Pomocí této technologie pak zkoumal samovolné svalové kontrakce a pohyb. Postupem času, díky rozvoji teorie cvičení Acceleration Training, zjistili ruští tanečníci baletu, kteří si přivodili drobná zranění chodidel (např. achilovky), že jim vibrace pomáhají urychlit proces hojení. Také přišli na to, že se zlepšila jejich svalová síla a skok vysoký, a to při pouhém čtvrtinovém úsilí a času, které by si vyžádaly tradiční tréninkové metody. Od té doby poznalo výhody cvičení Acceleration Training již mnoho atletů.

 

Fotografie poskytla Eva Kovářová, Czech and Slovak Representative, děkujeme.

Posilovací stroj Power Plate®trenérka Power plate Zuzka BičíkováPower plate be Spa

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka