Pole dance

Slovní spojení "pole dance" je možno přeložit jako tanec u tyče, ale spíše než u tyče se jedná o tanec na tyči. Pole dance účinně nahradí hodiny strávené v posilovně, tvaruje tělo a postupně zlepšuje fyzickou kondici. Při pravidelném tréninku dojde k výraznému posílení zejména břišních svalů a horní poloviny těla.

Tento druh sportu je vhodný pro ženy i muže všech věkových kategorií a tělesných propozic. Můžou ho provozovat lidé, kteří se chtějí zbavit nadváhy, posílit tělo nebo ti, kteří se chtějí jen pobavit a zatančit si.

V České republice se pole dance zatím věnuje mnohem větší procento žen než mužů. Pole dance obsahuje gymnastické prvky spolu s akrobacií, moderní a volný tanec. Každý si svůj taneční projev přizpůsobuje pouze sám sobě a vytváří si tak jedinečný a nezapomenutelný výraz. Pole dance je určen jak začínajícím, tak i zkušeným sportovcům, kteří si chtějí vyzkoušet něco opravdu netradičního.

Pole dance se stává nesmírně populárním na celém světě. Největšího rozvoje dosáhl v Evropě, Spojených Státech a Austrálii kde je mezi fitness volnočasovými aktivitami oblíbený již delší dobu a v Austrálii je dokonce součástí hodin tělocviku. Rostoucí světové společenství pole dance se snaží o to, aby byl pole dance vnímán jako seriózní sport a druh umění.

V roce 2014 se koná již 3. Mistrovství České republiky v pole sport. Oproti minulým ročníkům se však bude Mistrovství řídit poměrně přísnými pravidly mezinárodní federace IPSF. Díky spolupráci s ní se mohou Češi opět kvalifikovat na světové mistrovství, které se bude konat v Londýně.

 

Fotografie poskytla Olga Strom, CPASF, děkujeme.
Autor fotografií David Lejček.

Pole dance Pole dance Pole dance Pole dance Pole dance

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka