Pohádková mimosezóna na Lipně

Přívětivost prostředí Skiareálu Lipno jsme si na vlastní redakční kůži vyzkoušeli o tomto víkendu. Na Lipensko se vrátila pohádková zima. Přes noc napadlo přes 10 cm čerstvého prašanu, který vytvořil nádhernou zimní atmosféru. Navíc se již uklidnil vítr a po ránu se z mraků dere sluníčko. Areál je tedy opět skvělým místem pro rodinnou dovolenou. Na svazích se vyřádí jak nejmenší děti, tak pokročilejší dorostenci a na své si přijdou i zkušení rodiče. Cestu na Lipenské svahy doporučujeme!

Na sjezdovkách leží až 135 cm sněhu s vrchní vrstvou prašanu a podmínky pro lyžování jsou vynikající. Lyžaři a snowboardisté tak mají možnost užít si i v polovině března skvělé zimní radovánky a ode dneška navíc za mimosezónní ceny a posezónní slevy.

Otevřeny jsou všechny sjezdovky v délce 8,3 km a v provozu všechny lanovky. Lyžuje absolutně bez front a to denně od  9 do 16 hodin a večer od 17.45 do 20.45. Od pondělí do pátku navíc každé dítě do 18 let v přítomnosti lyžujícího rodiče dostane celodenní nebo večerní skipas za 20 Kč a každý, kdo přijede od pondělí do pátku na večerní lyžování, se může těšit na horký čaj nebo voňavý svařák zdarma.

Připraven je i Foxpark kapitána Lipánka, který slouží zejména nejmladším lyžařům - začátečníkům. My jsme vyzkoušeli i servis zdejší půjčovny lyžařského vybavení a služby restaurace, kde za přijatelné ceny se nají každý hladový lyžař. Čtyřsedačková lanovka nabízí pohodlné svezení a skutečně se zde lyžuje bez front. V sobotu probíhal zajímavý doprovodný program s testováním lyží, ochutnávkou těstovin.

Dnes budou protaženy běžecké stopy okolo Alpské vyhlídky v délce 15 km, kde leží až půl metru přírodního sněhu. Do přírody můžete vyrazit i na sněžnicích nebo si objednat psí spřežení.

Doporučujeme také lyžařskou školu. Skischool Lipno je největší lyžařskou školou na Šumavě, která poskytuje výuku pro děti i dospělé, na lyžích i na snowboardu. Začátečníkům pomáhají se základy lyžování a získáním kladného vztahu k zimním sportům v jednom z nejmodernějších a největších výukových hřišť v České republice. Pokročilejším se zlepšováním a zdokonalováním techniky lyžování s možností naučit se i jiným druhům sjíždění a zatáčení na lyžích.

Pobyt na Lipně můžete kombinovat s koupáním ve Vodním ráji Aquaworld. Můžete si proto koupit skipas se zvýhodněnou kombinací celodenního lyžování a pobytu v aquaparku. Po lyžování doporučujeme blízké wellness centrum Wellness Hotelu Frymburk, kde právě zavádí nové saunové ceremoniály Afroditin lék a Solný peeling. V hotelu nabízí také ubytování a speciální lyžařské balíčky.

 

Pohádková mimosezóna na LipněPohádková mimosezóna na LipněPohádková mimosezóna na LipněPohádková mimosezóna na LipněPohádková mimosezóna na LipněPohádková mimosezóna na LipněPohádková mimosezóna na Lipně

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka