Podporujeme projekt Lázně na lodi

Poslední saunovou sezónu jsme přivítali zajímavé saunové zpestření v Praze, a to loď se saunou od H3T ARCHITEKTI. Také jsme chodili do zajímavé sauny k Národnímu divadlu. Letos se opět naše redakce těší na netradiční saunování v centru Prahy, na lodi. Projekt Lázně na lodi je připravován právě nyní, tak aby nabídl větší saunu a lepší komfort pro všechny návštěvníky. A nyní můžete být u toho! Pomozte vybudovat lázně v centru Prahy!

Lázně na lodi budou umístěny na lodi, která kotví na náplavce na Rašínově nábřeží. Lokalita Náplavky se v poslední době řadí mezi nejoblíbenější místa pro trávení volného času v celé metropoli. Po zkušenostech z minulého roku, kdy na lodi byla umístěna menší sauna, se Lázně na Lodi rozšiřují i za pomoci přátel a donátorů.

Nová podoba objektu by měla nabízet více možností a širší škálu lázeňských procedur. Můžete se těšit na společnou finskou saunu s kapacitou 20 osob a s výhledem na vedutu Prahy, relaxační prostory, venkovní saunu umístěnou přímo na palubě, venkovní koupel, jak teplou tak studenou a samozřejmostí bude bezproblémový přístup do řeky. V prostorách Lázní na Lodi budou také v určené dny poskytovány masáže. Zázemí lázní bude umožňovat bezproblémový provoz zařízení, bude se zde nacházet malý bar s občerstvením, sprchy a šatna.

Kdy bude otevřeno?

Provoz sezóny 2013/14 začne na konci listopadu 2013, ukončen bude v dubnu 2013. Je plánován každodenní provoz od 16:00 do 22:00. Po dohodě bude možné, podobně jako minulý rok Lázně užívat i soukromě. Podpořit lázně můžete zde.

Tvůrci lázní: H3T ARCHITEKTI

Lázně na lodi jsou projektem z dílny studia H3T architekti, které funguje od roku 2009 v režii Vítka Šimka a Štěpána Řehoře. Zabývají se vším, co má vazbu k architektuře. Fenomén lázeňství má v Praze, zejména v okolí Vltavy, velkou tradici a je škoda, že v současnosti nejsou žádné lázně v pravém slova smyslu funkční. Studie Lázně na lodi je pilotním projektem, jenž si klade za cíl vyzkoušet zájem pražanů a návštěvníků metropole o tento program. 
Provoz je optimalizován podle výzkumu saunových provozů v metropoli. První fáze projektu má menší měřítko a nabídne prostor pro cca 20 návštěvníků najednou.

Na co budou použity Vaše peníze?

Váš příspěvek bude použit zejména na nákup materiálu potřebného pro realizaci a provoz lázní - tedy konstrukční dřevo, materiál pro interiérové zařízení, dále na nákup osvětlovacího zařízení, šatních skřínek, hygienického zázemí. Celkové předpokládané náklady jsou daleko vyšší něž je cílová částka kterou bychom od Vás rádi získali.
Děkujeme za Vaší podporu a těšíme se na Vaši návštěvu! Team H3T architekti.

Podporujeme projekt Lázně na lodiPodporujeme projekt Lázně na lodiPodporujeme projekt Lázně na lodiPodporujeme projekt Lázně na lodi

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka