Podpořte finalisty ankety STROM ROKU 2010

Dvanáct finalistů celostátní ankety Strom roku, kterou každoročně vyhlašuje Nadace Partnerství, již více než měsíc soupeří o přední příčky. O nejsympatičtějším stromu republiky můžete rozhodovat až do 10. října. Podpořte své „stromové oblíbence“ a přispějte do veřejné sbírky, jejíž výtěžek směřuje na výsadby nových stromů. V loňském roce se do volby Stromu roku zapojilo téměř 47 tisíc lidí. Díky sbírce se na jaře podařilo vysadit přes 700 stromů, přibližně stejný počet přibude ještě na podzim.

V čele ankety je momentálně Měchnovský dub ze Středočeského kraje. Druhé místo prozatím obsadil jihomoravský Lomnický buk, těsně následovaný Velkým javorem z Vysočiny. Volba Stromu roku 2010 však ještě rozhodně není u konce, neboť převážná většina hlasovacích archů teprve dorazí. Celkový počet hlasů se pak každoročně navýší až k padesáti tisícům.

Svého favorita může podpořit každý, stačí poslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS STROM1-12 (dle čísla přiděleného danému finalistovi) na číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, Nadace Partnerství obdrží 27 Kč. Získané peníze poputují do veřejné sbírky určené na výsadbu stromů po celé republice. Druhou možností je hlasovat pomocí zpoplatněných archů, které jsou k dispozici na stránkách, kde také naleznete průběžné výsledky.

Vítězný strom, který získá titul Strom roku 2010 a bezplatné ošetření od společnosti Prostrom
Bohemia, vyhlásí Nadace Partnerství 20. října u příležitosti oslav Dne stromů. Slavnostní večer je
součástí několikadenního festivalu nazvaného Pod jednou korunou aneb Brněnský týden pro stromy,
který se uskuteční pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje v Brně ve dnech 20. až 24. října.
„Účastníci se mohou těšit na divadelní představení, krátké etudy a tvůrčí dílny pro děti s tematikou
stromů,“ dodává Hana Rambousková.

Vítězný strom, který získá titul Strom roku 2010 a bezplatné ošetření od společnosti Prostrom Bohemia, vyhlásí Nadace Partnerství 20. října u příležitosti oslav Dne stromů. Slavnostní večer je součástí několikadenního festivalu nazvaného Pod jednou korunou aneb Brněnský týden pro stromy, který se uskuteční pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje v Brně ve dnech 20. až 24. října. „Účastníci se mohou těšit na divadelní představení, krátké etudy a tvůrčí dílny pro děti s tematikou stromů,“ dodává Hana Rambousková.

Podpořte finalisty ankety STROM ROKU 2010Podpořte finalisty ankety STROM ROKU 2010

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka