Pochod Praha - Prčice 2012

Rádi bychom vás pozvali na nejznámější český organizovaný POCHOD PRAHA - PRČICE. Tento rok se uskuteční 19. května a bude již 47. v pořadí. Akci pořádá Klub českých turistů.

HISTORIE POCHODU

První "akce" se uskutečnila 17. dubna roku 1966. Pochodníků bylo tehdy podle historických údajů 469. Původním záměrem, z něhož se po letech vyklubal nejmasovější dálkový pochod s nejdelší nepřerušenou tradicí, bylo pěšky překonat vzdálenost 100 tisíc loktů českých.

Každoročně si lidé, kteří se pochodu zúčastní, odnášejí malý suvenýr, tzv. škrpál - botičku, která má vždy jinou barvu.

TRASY

Úplně první trasa se v roce 1966 šla z Prahy do Prčic a měřila 65 km. Od roku 1970 se počet míst, odkud se vychází, postupně zvyšoval. V dnešní době existuje 22 pěších tras. Nejkratší má okolo 23 km (označená jako dětská) a nejdelší (z Prahy) kolem 75 km.

Tradiční starty pochodu: Praha - Háje, Týnec nad Sázavou, Čerčany, Benešov, Bystřice u Benešova, Olbramovice, Votice, Střezimíř, Tábor, Mladá Vožice, Sedlžany, Milevsko a Petrovice u Sedlčan. V roce 2005 byla akce poprvé rozšírena také o cyklistickou trasu a v roce 2007 o další tři. A to z Prahy, Milevska a Tábora. Trasa z Miličína patří vozíčkářům.

Zdroj informací a fotografie: webové stránky Pochod Praha - Prčice

Pochod Praha - Prčice 2012

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka