Počet návštěvníků českých lázní stále roste

Aktuální statistická data ČSÚ za první pololetí hovoří jasně! Počet návštěvníků našich lázní se v porovnání se stejným obdobím loňského roku opět zvýšil. V celkových číslech o 7%, u rezidentů o 2 %, u zahraničních klientů dokonce o téměř 14 %! Světově proslulý servis si tak vychutnalo celkem 346 728 lázeňských příznivců.

Celkový počet přenocování se drží lehce nad úrovní roku 2010 (mírný nárůst o 0,6 %). Na rozdíl od 8% přírůstku u zahraničí klientely jsme  zaznamenali 4 % pokles u domácích hostů.

Dlouhodobě se na špici návštěvnosti českých lázní drží hosté z Německa, následování Ruskem. Zatímco v roce 2000 byli v první pětce američtí hosté, v roce 2010 již místo nich v tomto žebříčku zaujímali místo hosté z Ukrajiny. Dlouhodobě se v první pětce drží také hosté z Izraele a Rakouska. V posledních letech vzrůstá podíl hostů z ostatních asijských zemí, kteří nejsou blíže zařazeni – jedná se především o arabské země (SAE, Saúdská Arábie) či Kazachstán“ říká Iveta Jakoubková, produktový specialista lázeňství agentury CzechTourism.

Nejvíce dní stráví v českých lázních Rusové a Ukrajinci. Rusové zde pobývají v průměru 13,3 dní a Ukrajinci 12,4.

Vzhledem k tomu, že charakter lázeňských služeb není závislý na počasí, můžeme očekávat, že letošní chladné léto se na příjezdech do českých lázní nijak negativně neprojeví. Naopak je možné, že řada hostů zvolí pobyt v lázních jako alternativu při nepřízni počasí. Očekáváme tedy, že příjezdy by měly nadále růst, dynamičtější růst pak očekáváme především u hostů z Ruska, Ukrajiny a z Asie.

Počet návštěvníků českých lázní stále roste

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka