Počet hostů v českých lázních se zvýšil o 8 procent

Aktuální statistická data vydaná k českému lázeňství za první čtvrtletí roku 2011 přinesla pozitivní čísla. Domácí lázeňská klientela vzrostla oproti loňskému období o 8 procent, zahraniční o 7 procent. Celkově se počet hostů zvýšil o 8 procent. Dominantní zůstává klientela z Německa, přibývá hostů z Ruska a Ukrajiny.

Za první 3 měsíce stoupl i počet přenocování, a to v celkových číslech o 2,77%, u domácí klientely o 1,13%, u zahraniční klientely dokonce o 4,75%.

Co se týká jednotlivých zdrojových zemí, klíčovou zůstává i nadále klientela z Německa s více než 55% podílem na celkových příjezdech zahraničních hostů. Její počet se téměř nemění (2% pokles). U ruských hostů sledujeme téměř 28% nárůst oproti stejnému období roku 2010. Na rozdíl od loňského devítiprocentního poklesu klientů z Ukrajiny, v letošním prvním čtvrtletí došlo k nárůstu příjezdů o celých 27%.

„Makroekonomické údaje svědčí o tom, ze krize ustupuje, situace se stabilizuje a Ukrajinci se vracejí ke svým zvyklostem cestovat do zahraničí. Stále více Ukrajinců navíc  považuje rekreaci za nezbytnou součást života a více pečuje o své zdraví. Podle ukrajinských touroperatorů je cenová nabídka českých lázni oproti konkurenčním evropským nebo dokonce ukrajinským zařízením mnohem atraktivnější ,“ okomentovala situaci ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism na Ukrajině Anna Birkovská.

Ruští a ukrajinští klienti navíc tráví v lázních nejvíce času, okolo 16 dní. Růst můžeme pozorovat i u Číny (+147%), Itálie (+72%), Slovenska (+23%) a Polska (+16%), zde se však pohybujeme celkově v  nízkých číslech.

Zdroj: Czech Tourism

Počet hostů v českých lázních se zvýšil o 8 procent

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka