Po nových cestách do tyrolského léta na horách

Toto léto bude v srdci Alp možné ještě více chodit, lézt a objevovat. Po mostech, chodnících nebo skalních stěnách vedou nové trasy k velkolepým vyhlídkám, skrytým místům a vzrušujícím zážitkům. Dovolená v Tyrolsku tak bude ještě napínavější a bohatší.

Adepti na rekordy: Nejdelší visutý můstek na světě

Od poloviny roku 2014 spojí v Reutte dosud nejdelší visutý můstek na světě o délce 403 metry zříceninu Ehrenberg a Fort Claudia a zajistí si tak zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Název Highline 179 propůjčila tomuto vzdušnému spojení oblíbená výletní trasa B179 přes Fernpass.

Další visutý můstek, který v oblasti Kaiserwinkl spojuje Klobenstein a Pašeráckou stezku a v roce 2013 jej zcela zničila povodeň, bude od léta 2014 opět přístupný. Také přírodní zážitek Grießbachklamm v Erpfendorfu v oblasti Kitzbühelských Alp, rovněž poškozený povodní, je opět nově zbudován. Visuté můstky a lávky zajistí opět průchodnost této divoce romantické soutěsky.

Skalní oslavy: Zajištěné lezecké cesty a parky

První zajištěná lezecká cesta v údolí Tyrolského Unterlandu vzniká v roce 2014 v regionu Alpbachtal-Seenland se dvěma trasami – jednou středně obtížnou pro rodiny s dětmi od 0 let a jednou strmější variantou pro sportovně zaměřené návštěvníky. Krátký přístup k zajištěné lezecké cestě vede od kiosku u jezera Reintalersee, kde budou vedle parkovišť, restaurací a jezera také WC, informace a půjčovna lezeckého vybavení.

U jezer Schwarzwassersee a Pardatschersee v oblasti Ischgl-Paznaun nabízí Adventure Stage – Pardatscher See novou letní atrakci a náročné lezení různých stupňů obtížnosti s věží, lezeckou stěnou, slackliny a balancováním i s boulderingovou horou z kamení. Silvapark Galtür přidá v bezprostřední blízkosti outdoorového dětského boulderingu nově také rodinnou zajištěnou lezeckou cestu.

Kdo se chce lezení teprve učit nebo trénovat své lezecké  dovednosti, může tak činit také na zajištěných lezeckých cestách Zážitkového parku Riederklamm v Gerlos (Zillertal Arena). Náročnost zdejších zajištěných lezeckých cest sahá od stupně B+ po C/D. Nabídku pro všechny fanoušky lezení tvoří čtyři lezecké trasy a jedna cvičná a doplňují lanové skluzavky Flying Fox vedoucí přes Riederklamm.


Bez hranic: Dálková turistika v oblasti Wilder Kaiser a  v Zillertalských Alpách

Císařskou korunu můžete zvládnout za šest dní v regionu Wilder Kaiser. Po starých chodnících od chaty k chatě vede Dálková trasa Císařská koruna kolem impozantního pána hor. Trasa nabízí 55 kilometrů a 9.300 metrů převýšení v exponované poloze, ve strmých skalách, v tmavých lesích a po hebkých pastvinách. Výzva, kterou lze zdolávat od jezera Going okruhem ve směru hodinových ručiček nebo proti nim.

Okruh Petera Habelera již od léta 2013 zpřístupňuje západní část Zillertalských Alp. Na téhle turistické trase čeká celkem 60 kilometrů vedoucích přes hranice do sousedního Wipptalu a do Jižního Tyrolska a v rozestupech od 3,5 do 13 kilometrů vedou jednotlivé stupně obtížnosti po loukách a pastvinách, přes pole kamenů, morén a sutě k celkem šesti horským chatám.

Pro rodiny: zážitkové trasy a místa pro načerpáni sil pro velké i malé

Koglweg Thierbach je nový rodinný zážitek na okružní turistické trase kolem vrcholu Kogl v idylické obci Thierbach, nejmenší a nejvýše položené ze čtyř obcí v oblasti Wildschönau. Od dřevěné stodoly, přes lesní arénu, lesní hřiště až po hmyzí hotel je tady co objevovat.

Divoce hučící voda doprovází malé i velké na výletě soutěskou Glemmbachklamm v Thiersee (prázdninový region Kufstein). Tato středně obtížná celodenní túra také několikrát potok překračuje. Mokrý živel hraje důležitou roli také v případě nového Vodního hřiště v Schattwaldu v Tannheimském údolí a stane se od roku 2014 středobodem bezautomobilové pobřežní trasy z Maurachu do Achenkirchu u jezera Achensee.

Zdroj Petra Macháčková, Public Relations Rakouská národní turistická centrála Österreich Werbung

Cyklistika v horské krajině Tyrolska © Tirol Werbung / Christoph MalinPoznávání letního Tyrolska ze sedla horského kola © Tirol Werbung / Markus JeneweinTyrolské horské léto © Tirol Werbung / Maren KringsHorské léto mezi horami a jezery v Tyrolsku © Tirol Werbung / Bernd RitschelPěší turistika v Tyrolsku © Tirol Werbung / Markus Jenewein

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka