Plavby po Jadranu

CK Natur Travel

Jedním z partnerů Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech v rámci festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2016 je cestovní kancelář Natur Travel. Organizátor plaveb po Jardanu věnuje vítězi krásnou dovolenou na jachtě Silva. SaunaFest se uskuteční ve dnech 31.3. - 3.4.2016 v prostorách Saunového světa Aquapalace Čestlice a je přístupný široké veřejnosti. Na SaunaFestu se představí na 80 soutěžních ceremoniálů.

A navíc – všichni účastníci a návštěvníci tohoto saunového svátku pak mohou uplatnit u CK Natur Travel na plavby po Jadranu „SaunaFest slevu“ = na jachtě SILVA ve výši 500 Kč/os. a na jachtě VJEKO ve výši 1.000 Kč/os. (sleva platí i pro rodinné příslušníky a lze ji kombinovat se skupinovými slevami pro min. 4 osoby a 3. osobu ve třílůžkové kajutě).

CK Natur Travel se již od svého vzniku v roce 1993 zaměřuje na realizaci plaveb na velkých jachtách s posádkou po Jadranu a dále na rekreaci pro naturisty a nudisty v FKK- a LifeStyle-resortech v Evropě i Zámoří.

Vlajkovou akcí CK Natur Travel jsou plavby na tradiční dřevěné, již 102 let staré, jachtě SILVA (na obytnou loď přestavěna v roce 1982 a od té doby již několikrát modernizována) pro 28 turistů a 4-5člennou posádku. Jedná se o jedinou obytnou loď tradičního typu „trabakul“ na Jadranu. K dispozici jsou v podpalubí dvou- a třílůžkové kajuty s palandami a tekoucí vodou. Na hlavní palubě je umístěn salon, ve kterém je podáváno výtečné celodenní stravování (6x plná penze a 1x polopenze), 4x WC/sprcha s teplou a studenou vodou + 1x WC, kapitánský můstek a kajuta kapitána Anteho Vukoviče, lodní kuchyně s další velice důležitou osobou – vynikajícím kuchařem a kryté sezení u velkého stolu. Nápoje všech typů – od nealkoholických a kávu, přes točené pivo až po travaricu a rakiji, vám naservíruje steward dle vašeho přání. Horní paluba je určena pro opalování, večerní posezení u skleničky vína, příp. i přespání pod nebem plným hvězdiček. Přes den, zejména po snídani a v podvečer, pluje jachta po dohodnuté trase, značnou část dne kotví v opuštěných zátokách, u pobřeží a zejména na jadranských ostrovech, s průzračnou vodou, k dispozici jsou i dva mořské kajaky a další prostředky pro vodní zábavu.


SILVA se vydává na své plavby z přístavu v Omiši, pár kilometrů na jih od Splitu a směřuje po Jadranu po různých trasách, aby se po týdnu do Omiše opět vrátila. V roce 2016 jsou ještě k dispozici volná místa na trase Omiš-Split-Vis-Biševo-Komiža-o.Lastovo-Korčula-Sučuraj-Pučišča-Omiš (09.7.-16.7. = plavba zejména pro naturisty a 06.8.-13.8. = plavba zejména pro klienty s plavkami) a po trase Omiš-Split-Vis-Biševo-Komiža-Hvar-Stari Grad-Jelsa-Milna-Omiš (23.7.-30.7. = plavba zejména pro naturisty). Pobyt na jachtě SILVA je vhodný prakticky pro všechny kategorie zájemců = * kdo se rád koupe - má moře na dosah * kdo se rád opaluje - stačí se přesunout na horní palubu * kdo má rád poznávání nových míst – stačí se dívat přes zábradlí a sledovat okolní krajinu a navíc – každý večer v jiném přístavu, v jiné kavárně * kdo se rád potápí (se šnorchlem) – ideální podmínky při pobytu v zátokách * kdo má rád výborné jídlo – lodní kuchař zařídí. Žádné dlouhé chození na přeplněnou pláž s tisíci rekreantů, přístavní molo je obvykle v centru městečka. Plavbu je možno spojit s řadou dalších aktivit - na lodi je možno se věnovat karetním a dalším stolním hrám, v přístavech pak vyrážet na průzkumné cesty do okolí, do kavárniček, … , pěšky nebo případně i na in-linech, ale třeba si i zacvičit. Dalším pozitivem pobytu na jachtě je blahodárný účinek mořské vody v kombinaci se slunečními paprsky, bez vynaložení výrazné fyzické zátěže – žádné chození ve vedru, vše v okruhu několika desítek kroků, dostatek zastíněných ploch na palubě, stálý vánek, klid a pohoda. To vše umožňuje pobyt na lodi účastníkům bez rozdílu věku.


V roce 2016 máme k dispozici poslední volná místa i na plavbě velmi komfortní jachtou VJEKO, pro max. 21 osob, s kapitány Ivanem nebo Dinem Vukovičovými na můstku. Vše co bylo napsáno o plavbách na jachtě SILVA platí i pro VJEKO, s tím rozdílem, že pohodlné dvoulůžkové kajuty (u třech možnost 3.lůžka) jsou plně klimatizované, vybavené klasickými postelemi a vlastním sociálním zařízením. Strava je podávána buď v plně klimatizovaném salónu nebo na zastíněné zádi lodi, na horní palubě jsou pohodlná lehátka, vše je obloženo ušlechtilým dřevem a stravování je ještě bohatší než na Silvě. Samozřejmě – tomuto pohodlí a vysokému standardu poskytovaných služeb odpovídá i vyšší cena. Tato jachta je vám, v případě zájmu, k dispozici v termínu 2.7.-9.7. (týden našich svátků = jen 3 dny dovolené) na trase Omiš-Split-Vis-Biševo-Komiža-Hvar-Stari Grad-Jelsa-Milna-Omiš.

Plavby na „našich“ jachtách (ty jsou samozřejmě chorvatské, se zkušenými chorvatskými posádkami) lze plně doporučit. O tom svědčí i skutečnost, že jsou „silně návykové“. Většina z našich klientů na jachtu jezdí opakovaně již řadu let, naše rekordmanka na ní letos prožije již svoji dvacátouprvní dovolenou. Na obou jachtách zcela platí jak chorvatské „nema problema“, tak i naše „to se nedá popsat, to se musí prožít“. A na závěr – pokud nejste naturisti/nudisti, nevadí – na jachtě SILVA je vypsána plavba pro zájemce s plavkami a i na nudistických turnusech se můžete pohybovat v plavkách (pouze musíte akceptovat skutečnost, že většina účastníků je mít nebude – v jídelně a v přístavech ale vždy všichni alespoň minimálně oblečeni).

Další specializací CK Natur Travel je zajišťování rekreace pro naturisty a nudisty v mnoha FKK-resortech v Evropě i Zámoří. K dispozici jsou hotely, bungalovy, appartementy, chatky či mobilhomy, se službami all-inclusive až po vlastní stravování - v Německu (Balt),  Rakousku (Alpy), Slovinsku (termály), Řecku (Rhodos, Kréta, Zakynthos), Černé Hoře (Ulcinj), Chorvatsku (5 středisek na Istrii), Francii (Středomoří, Atlantik, Korsika), Španělsku (Mallorca, pevninské Španělsko, Kanárské ostrovy), v Karibiku (St.Martin, Jamaica), Mexiku (poblíž Cancúnu) a USA (Florida). Vzhledem k bezpečnostní situaci v některých zemích jižního Středomoří se očekává zvýšený zájem o pobyty v Řecku, Chorvatsku a Španělsku – proto si svoji případnou naturistickou dovolenou v létě 2016 rezervujte co nejdříve.
V posledních letech řada FKK-resortů, zejména některých velmi luxusních na Kanárských ostrovech, v Mexiku a na Floridě, působí v rozmáhajícím se režimu „LifeStyle“.

Veškeré podrobné informace, stovky fotografií a řadu videoklipů naleznete na našich webových stránkách

Fotografie archiv CK Natur Travel – děkujeme.

jachta SILVA i VJEKOjachta SILVA i VJEKOjachta SILVAjachta VJEKOjachta VJEKOjachta VJEKOgastronomiegastronomieDubrovníkDubrovník

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka