PLAVBY NA JACHTÁCH

„SILVA“ A „VJEKO“ PO JADRANU

Již 26 let se plaví naši klienti na historické jachtě Silva po Jadranu. Silva je jediný obytný trabakul (= klasická historická jadranská loď) na Jadranu, navíc schopný plout i pod plachtami, který v roce 2014 oslavil své 100. „narozeniny“ (turisty vozí od roku 1982, kdy prošel totální přestavbou).

Obvykle čtyřčlenná posádka - kapitán, kuchař, steward a plavčík pečují o max. 28 turistů, ubytování je ve dvou- a třílůžkových kajutách s palandami v podpalubí, společné sociální zařízení (4x sprcha, 5x WC, teplá a studená voda) se nachází v plně dostačujícím rozsahu na hlavní palubě, vynikající domácí chorvatská strava je kuchařem vytvořena a stewardem servírována 3x denně, lodní bar nabízí točené pivo, víno, likéry a destiláty, stejně jako nealkoholické nápoje a kávu z lodního kávovaru. Přes noc loď kotví v některém z přístavů na chorvatském pobřeží a především na jadranských ostrovech, ve dne přibližně 4-5 hodin pluje a zejména kotví v opuštěných zátokách s průzračnou vodou. Koupání pak probíhá přímo z lodi, takže nejsou zapotřebí boty do vody (pokud nehodláte vystoupit na břeh). Klientům jsou k dispozici 2 mořské kajaky, molitanové „žížaly“, šachy a další stolní hry, ale i kytara pro zpříjemnění pohodových chvil, jak přes den, tak večer.

Některé naše plavby jsou „naturistické“, jsou tak určeny vyznavačům naturismu a nudismu. Další naše plavby  jsou určeny buď pro účastníky preferující koupání v plavkách, nebo cvičících jógu, apod. U těchto plaveb  žádáme  klienty o toleranci, neboť někteří z účastníků plavby se rádi koupou bez plavek a proto si toto oblečení u vstupu do vody svléknou.  Tak jak je ostatně mezi jachtaři poměrně obvyklé. 

Naše plavby začínají a končí v Omiši, kam je možno se z domova dopravit autobusem (až k molu), letadlem nebo vlakem do Splitu a dále autobusem k místu nalodění (Omiš, Split, Trogir, … - dle sobotní trasy plavby) nebo vlastním autem, parkování je zajištěno v místním kempu.

Jachta Silva pluje po různých trasách mezi NP Kornati a Zadarem na straně jedné, až po Dubrovník na straně druhé. Máte tak příležitost poznat nejkrásnější místa chorvatského Jadranu.

Během plavby lze navštívit takové historické perly Jadranu, jako jsou Dubrovník, Korčula, Hvar, Trogir, Zadar, trasy plaveb vedou i do národních parků Kornati, Krka a Mljet, nejčastěji se přes noc kotví v menších malebných přístavech s typickými restauracemi, kavárnami a vynikající zmrzlinou, jedenkrát týdně, na přání klientů, se kotví přes noc v některé romantické zátoce (tzv. na kotvě), s možností koupání kdykoliv od večera do rána.

Hlavní přednosti dovolené prožité na palubě Silvy – romantická cesta Jadranem na historické jachtě s posádkou, starající se o vše potřebné, solidní ubytování, výborná chorvatská jídla, vzdálenost pláže (horní paluba) a moře několik schůdků a pár metrů, koupání v opuštěných zátokách, možnost během týdne navštívit řadu měst, městeček a ostrovů, pohoda a klid.

V posledních létech jsou k dispozici i obdobné plavby na jedné z nejelegantnějších a nejpohodlnějších lodí na Jadranu – na jachtě Vjeko. To co bylo řečeno o plavbě na jachtě Silva, platí v míře ještě větší i pro tuto loď. Pětičlenná posádka se stará o 18-21 klientů, k dispozici jsou plně klimatizované kajuty s klasickými postelemi a vlastním sociálním zařízením, strava je ještě pestřejší a je servírována buď ve vnitřním klimatizovaném salonu, nebo na zastíněné zádi. Na horní sluneční palubě jsou pro všechny účastníky plavby k dispozici pohodlná lehátka či matrace.


Pro pobyt jak na Silvě, tak i na Vjeku skutečně platí ono tak známé chorvatské rčení – „nema problema“.
Na lodi je přítomen česky mluvící zástupce CK Natur Travel, všichni účastníci jsou klienty této CK.
Podrobné informace, termíny, trasy, ceny a slevy naleznete na internetových stránkách.

V tuto chvíli jsou poslední volné kajuty jen na následujících plavbách s jachtou Silva.

Při objednání plavby do konce měsíce února máte možnost využít aktuálně platné slevy 800 Kč/os.
S1 = 17.6. - 24.6.2017: klasická plavba
S4 = 08.7. - 15.7.2017: naturistická plavba
S5 = 15.7. - 22.7.2017: naturistická plavba, pouze pro 1-2 ženy – doplnění sdílené „dámské“ kajuty
S7 = 29.7. - 05.8.2017 – plavba se cvičením jógy

Fotografie: archiv CK Natur Travel – děkujeme.

PLAVBY NA JACHTÁCHPLAVBY NA JACHTÁCHPLAVBY NA JACHTÁCHPLAVBY NA JACHTÁCHPLAVBY NA JACHTÁCH

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka