Plavba na jachtách Silva a Vjeko po Jadranu

Již 21 let se plaví čeští naturisté (= bez plavek) a v posledních letech i klienti s plavkami na historické jachtě Silva po Jadranu. Silva je jediný obytný trabakul (klasická jadranská loď) na Jadranu, navíc schopný plout i pod plachtami a v roce 2014 bude slavit své 100. narozeniny, i když turisty vozí až od roku 1982, kdy prošla totální přestavbou.

Čtyřčlenná posádka, kapitán, kuchař, steward a plavčík pečují o max. 28 turistů, ubytování je ve dvou- a třílůžkových kajutách s palandami v podpalubí,  sociální zařízení je v plně dostačujícím rozsahu na hlavní palubě, vynikající stravování je servírováno 3x denně, přes noc loď kotví v některém z přístavů na chorvatském pobřeží a   ostrovech, ve dne občas pluje a zejména kotví  v opuštěných zátokách s průzračnou vodou.

Již 4 roky máme k dispozici i 1-2 týdenní turnusy na zcela nové, komfortní, plně klimatizované jachtě Vjeko, kde se pětičlenná posádka v obdobném složení stará  o max. 21 turistů, ubytovaných v 9ti dvou- a třílůžkových kajutách s vlastním sociálním zařízením, klimatizací a klasickými postelemi. I zde je poskytováno stravování 3x denně, v ještě větším rozsahu než na jachtě Silva. I jachta Vjeko je schopná plout pod rozvinutými plachtami, pro větší komfort klientů je vybavena na sluneční palubě matracemi a lehátky a stejně jako na Silvě, tak i na Vjeku jsou klientům k dispozici mořské kajaky.

Obě jachty plují po různých trasách mezi Kornáty a Zdarem na straně jedné, až po Dubrovník na straně druhé, nejdále od pobřeží zaplouvají na ostrůvek Biševo u Visu, kde za příznivého počasí je možno navštívit krásnou Modrou jeskyni.

Je možno během plavby navštívit takové historické perly jako jsou Dubrovník, Korčula, Hvar, Trogir, Zadar, trasy plaveb vedou i do národních parků Kornaty, Krka a Mljet,  nejčastěji se však kotví přes noc v menších malebných přístavech s typickými restauracemi, kavárnami a vynikající zmrzlinou.

Pro pobyt na obou jachtách skutečně platí ono tak známé chorvatské rčení – „nema problema“. Tyto plavby jsou v prodeji i v dalších západních zemích EU, na lodích je však vždy přítomen česky mluvící zástupce CK Natur Travel. Podrobné informace, termíny, trasy, ceny a slevy naleznete na www.plavby-jadran.cz.

Foto: galerie http://www.naturtravel.cz/

Plavba na jachtách Silva a Vjeko po JadranuPlavba na jachtách Silva a Vjeko po JadranuPlavba na jachtách Silva a Vjeko po JadranuPlavba na jachtách Silva a Vjeko po Jadranu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka