Pilotní okruh Beskydských trailů se otevře veřejnosti

v neděli 17. srpna

Po třech měsících práce v lesním terénu se městu Frenštát pod Radhoštěm a obci Trojanovice podařilo z vlastních zdrojů vybudovat pilotní okruh zážitkových cyklotras Beskydských trailů. V neděli 17. srpna v 10 hodin dopoledne u restaurace Rekovice na Horečkách proběhne jejich slavnostní otevření. Připraven bude doprovodný program ve valašském stylu.

Lokalita Horečky, které dominuje areál skokanských můstků Jiřího Rašky, zažívá v posledních letech velký rozvoj. Horečky se rozkládají na pomezí Frenštátu pod Radhoštěm a Trojanovic a v minulosti byly hojně využívány turisty, rekreanty a sportovci. Po letech zapomnění se zde opět vrací život díky pořádání kulturních a sportovních akcí a také z důvodu budování potřebné infrastruktury. Ta je na Horečkách budována z prostředků fondu na obnovu a rozvoj Horeček.

"Tento pilotní okruh Beskydských trailů o délce 3000 metrů, to je jenom začátek. Zážitkové cyklotrasy chceme ve spolupráci s Frenštátem, Moravskoslezským krajem a dalšími partnery dále rozšiřovat. Reálně můžou Beskydské traily v budoucnu dosáhnout délky 15 až 20 kilometrů," řekl Jiří Novotný starosta Trojanovic. Zážitkové lesní cyklotrasy by se měly stát součástí mnohem rozsáhlejších cyklookruhů protínajících celý region. Ty povedou po stávajících cyklotrasách a cestách. Naším cílem do budoucna je vybudovat z regionu Radegastových Beskyd významný cykloresort, jehož centrem by měly být právě Horečky," dodal Novotný.

Pilotní okruh Beskydských trailů se otevře veřejnosti

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka