Pěnivé vodní hrátky s firmou Duravit

Vany a výrobky pro wellness značky Duravit se od založení této obchodní sekce firmy v roce 2002 těší velké oblibě. Výrobce od té doby na vývoji svých wellness produktů důsledně pracoval a nyní představuje whirlpooly se svým vlastním hydromasážním systémem, které jsou kombinací vynikajícího designu van s vysoce vyvinutou lázeňskou technikou.

Nový hydromasážní systém dokáže pomocí bezmála 40 trysek vodu ve vaně řádně rozvířit - od důrazné masáže až po perličkovou koupel. Zvenčí vypadají tyto trysky nenápadně, v prosté bílé barvě nebo v bílé kombinované s lesklou nerezavějící ocelí. Uvnitř však skrývají sílu tří odlišně pracujících okruhů, které dokážou zajistit komplexní regeneraci a proměnit koupel v lázně první třídy.

Srdcem systému je okruh „Emotion" a jeho 24 trysek „Durapearl", které jsou zapuštěny do dna vany. Tyto trysky jsou přímo multitalenty: umějí vypouštět do vody velké vzduchové bubliny, i tryskat tenkým, jemně masírujícím vodním paprskem. Jejich specialitou však je vytvářet směs vody se vzduchem. Ze dna vany pak stoupají vzhůru tisíce perliček, které jemně přejíždějí po kůži koupajícího, který přitom může pomocí vodotěsného dálkového ovládání libovolně přepínat mezi perlením, vířením a tryskáním a uvést do chodu okruh, jehož působení oslovuje a pozitivně ovlivňuje emocionální stránku člověka. Atmosféru ještě zesiluje barevné diodové osvětlení se stálými barvami nebo s programy sahajícími od šumění barev až po světelné impulzy.

Chce-li se koupající zbavit zatuhnutí svalstva, zejména v oblasti ramen a šíje, přichází na řadu okruh „Power": z velkých trysek vyráží silný proud vody, který naráží přímo na kůži a velmi intenzivně masíruje zatuhlé svaly. Trysky jsou přitom umístěny v bočních stěnách vany tak, aby se k nim daly jednotlivé svalové partie pohodlně natočit. Síla masážního proudu se zde reguluje přímo na trysce jejím otevíráním a zavíráním. Masáž nohou a oblasti páteře vyžaduje jemnější zacházení. A k tomu je určen třetí okruh. Jeho trysky masírují jemnějším proudem a část z nich rotuje, aby obsáhly co největší plochu. Tento okruh, označený jako „Relax", má mimořádně uvolňující účinek.

Na rozdíl od jejich malých sourozenců, hydromasážních van, se u whirlpoolů voda po koupání nevypouští. Voda se jednou napustí a ohřeje, poté udržují whirlpooly Duravit konstantní teplotu vody 38 stupňů a jsou tak kdykoli připraveny ke koupeli. To umožňuje integrované topidlo, podél kterého voda neustále protéká - a vany jsou samozřejmě v souladu s tím dobře izolované. Plánujete-li krátkou dovolenou, doporučujeme přepnout na ekonomický režim. A podobně pro delší nepřítomnost pak je určen pohotovostní režim. Zůstává-li voda ve whirlpoolu, musí být náležitě postaráno také o hygienu. Základní hygiena je proto samozřejmou součástí systému. Skládá se ze dvou složek: filtru, který z vody odstraňuje větší částečky jako prach nebo písek, a ozónového generátoru, který funguje jako vysoce účinná dezinfekční jednotka. Dezinfekce ozónem je považována za jednu z nejlepších technologií používaných v lázeňství. U hydromasážních systémů Duravit pro whirlpooly je dezinfekční okruh umístěn mimo vanu, takže se z ozónu, než se dostane do vany, stane zase kyslík. Díky této integrované základní dezinfekci zbývá uživateli pouze provádění běžné péče o vodu, jak ji známe z hydromasážních systémů nebo bazénů. Pravidlo číslo jedna však zní: vždy se nejprve osprchovat a nepoužívat přísady do koupele, to napomáhá dlouhodobému udržení stabilní kvality vody.

Svým řešením vycházejí whirlpooly z úspěšných van Blue Moon a Sundeck, a stejně se také jmenují. Charakteristickým znakem whirlpoolu Blue Moon, který navrhl designér Jochen Schmiddem, je čtvercové základní těleso ukrývající v sobě tělo vany a ponechávající viditelnou pouze její kruhovitou nádrž. Whirlpool Sundeck zase staví na vanách designérské skupiny EOOS, kde je základním tvarem obdélník. Důsledkem lineárních tvarů whirlpoolu je řada možností jeho instalace - jako volně stojícího v prostoru, nebo také do rohu či ke stěně. Sundeck lze navíc přizpůsobit architektuře a stylu prostoru, obklad vany lze totiž řešit zcela libovolně. Vedle jednoduché bílého akrylátového obkladu nabízí Duravit na výběr šest variant dřeva, od světlého jasanu s kresbou olivovníku až po tmavý makasar. Díky tomu se z whirlpoolů stávají útulné kusy nábytku, které lze navíc shora zakrýt stabilními čalouněnými kryty. Tyto ručně šité bílé matrace promění whirlpooly v okamžiku na prostorná lehátka a dodávají jim tak trochu vzhled lodní paluby určené ke slunění. Při koupání se kryt jednoduše sejme nebo složí a odklopí.

Kromě prostoru v koupelně dobývají Sundeck a Blue Moon také jiné soukromé sféry domu: venkovní varianty v bílé barvě nebo v barvách dřeva wengé či třešně lze nainstalovat také „vzdušně" na terase, v zimní zahradě nebo přímo na zahradě. Stálý přívod vody není potřeba, whirlpooly lze bez problémů plnit také zahradní hadicí. Na jejich ochranu před povětrnostními vlivy je možné dokoupit plachtu, která se přes vanu jednoduše přetáhne (a stejně jednoduše stáhne). Užívat si ve whirlpoolu nebo na něm odpočívat - Blue Moon a Sundeck přesouvají koupání a snění pod širou oblohu.

 

Pěnivé vodní hrátky s firmou DuravitPěnivé vodní hrátky s firmou DuravitPěnivé vodní hrátky s firmou DuravitPěnivé vodní hrátky s firmou DuravitPěnivé vodní hrátky s firmou DuravitPěnivé vodní hrátky s firmou DuravitPěnivé vodní hrátky s firmou DuravitPěnivé vodní hrátky s firmou Duravit

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka