Péče o aknózní pleť

Akné je v dnešní době stále častějším problémem. Jedná se o zánětlivé onemocnění mazových žláz pokožky, charakterizované výskytem komedonů a skvrn, vzniklých v důsledku zánětlivých ložisek. Nejčastějším místem výskytu akné je obličej, ale objevuje se i na jiných částech těla, např. v dekoltu nebo na ramenou. I když postihuje převážně mladou generaci, nejedná se o problém omezený věkem.

Akné sice není na životě ohrožující onemocnění, ale může být velmi nepříjemné a v řadě případů vede k nevratnému zjizvení pokožky a hyper pigmentacím.

Co je jeho obvyklou příčinou? Nejčastěji ho způsobují hormonální změny, spojené s dospíváním nebo těhotenstvím. Jednou z hlavních příčin může být i stres nebo podávání některých léků. Ukazuje se, že se na tvorbě akné může podílet také nevhodné složení stravy.

Aknózní pleť vyžaduje cílenou jemnou péči v několika krocích. Základem je čištění vhodnými zklidňujícími přípravky, následuje dočištění, hydratace a regenerace.

 

Hydrofilní odličovací olej Argan Revital s vysokým podílem BIO arganového oleje šetrně odličuje a čistí zároveň. Má schopnost regenerace a díky obsahu levandule pleť zklidňuje. Obsažený lemon tea tree působí protizánětlivě.

Květinová pleťová voda Tea Tree je určená k dočištění mladé problematické pleti.

Má dezinfekční, antiseptické a současně hojivé účinky. Dokáže zklidnit zánětlivá místa a pozitivně ovlivňuje jejich hojení. Je vhodná také k ošetření drobných ranek nebo po bodnutí hmyzem. Zklidňuje pokožku po holení a depilaci a omezuje tvorbu lupů. Květinová pleťová voda je čistý destilát z listů australského čajovníku.

Vitalitu přináší mladé pleti BIO regenerační obličejový olej Lemon Tea Tree. Je směsí vybraných BIO olejů, obohacených o vitamíny A, E, F a lecitin. Představuje lehkou a nezatěžující péči o mastnou a problematickou pleť. Charakterizuje ho lehká konzistence a příjemně svěží citrusová vůně.

Další možností ošetření aknózní pleti je čistý BIO Arganový olej. Je vzácný a v péči o pokožku velmi ceněný. Je to zejména pro jeho vysoký obsah vitamínu E a silné antioxidační vlastnosti. Dokáže pokožku zklidnit, hydratovat a současně zjemnit. Příznivě působí na tvorbu kolagenu a elastinu, důležitých pro zdravý vzhled pleti. Doporučuje se také k ošetření ekzematické pokožky, kterou promastí a současně zklidní.

Produkty vyrábí Saloos, největší český výrobce certifikované aromaterapeutické biokosmetiky v ČR. Pro výrobu používá výhradně rostlinné oleje lisované za studena. Jako první u nás dokázal splnit velmi náročné podmínky certifikace a od roku 2007 je vlastníkem ochranné známky CPK BIO. Přípravky Saloos představují přirozenou péči o pokožku, jakož i dosažení celkové harmonie těla a duše.

Fotografie poskytla Laďka Petrjánošová, Salus/Saloos, M+H,Míča a Harašta, s.r.o. - děkujeme

Péče o aknózní pleť Péče o aknózní pleť

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka