Pátý Biostyl opět úspěšný

Tradiční svátek všech příznivců zdravého životního stylu, bioproduktů a ekologie proběhl o tomto víkendu na holešovickém Výstavišti již popáté. Trvalá udržitelnost, zodpovědnost a etika jsou fenomény, které se stále více dostávají do popředí zájmu veřejnosti. A té se na Výstavišti sešlo opravdu hodně. Vždyť návštěvnost veletrhu se oproti loňsku zvýšila téměř o 30%.

Podíl spotřebitelů, kteří investují do ekologických domovů, kladou důraz na recyklovatelnost a preferují produkty na přírodní bázi se neustále rozrůstá. Stejně tak výrobci stále více dbají na hodnoty jako jsou trvalá udržitelnost a zodpovědnost k prostředí. Nejen díky nim se veletrh Biostyl stal významnou a prestižní akcí ve svém oboru.

Centrem Biostylu bylo i tentokrát náměstíčko s fontánkou, které umožňovalo snadnější orientaci v prostoru veletrhu, ale poskytovalo i místo pro odpočinek nebo setkávání.
Velkou expozicí se představili Pro-bio svaz ekologických zemědělců, Spar Česká republika a mezi vystavovateli nechyběly ani Polabské mlékárny, a.s., jejichž výrobek byl při loňském ročníku veletrhu oceněn cenou České bio 2009. Vedle tradičních vystavovatelů, jako jsou Cannaderm, Biopekárna Zemanka nebo Saloos, se poprvé představila např. značka potravních doplňků a kosmetiky na bázi řeckého národního zlata – mastichy, Mastic spa. Došlo i na představení biokrmiv pro zvířata nebo solárních zařízení.

Francouzi na veletrhu
Pozornost přitahovala i souhrnná prezentace francouzských bioproducentů, kteří představili šest výrobců bio kosmetiky a jeden biovinař z jihu Francie. Producenti kosmetiky přivezli nejen sofistikovanou pěstící kosmetiku, rostlinné oleje, francouzskou variantu Bachových květů, nebo produkty pro aromaterapii. V jejich nabídce nechyběly úplné novinky, teprve nedávno představené na prestižním kosmetickém veletrhu. Úplnou novinkou byly například produkty na bázi oleje z jihoamerické rostliny Inca Inchi. Tuto rostlinu prý zpracovávají pouze tři firmy na světě. Návštěvníci uvítali přítomnost česky mluvících hostesek na každém ze stánků. Francie se tak stala vůbec první partnerskou zemí veletrhu Biostyl. Není divu, že tato skutečnost přiměla k prohlídce veletrhu i velvyslance Francouzské republiky, pana Pierra Lévyho.

Prostor pro rozvoj i sebepoznání
Souběžně s veletrhem Biostyl opět probíhal prodejní a kontraktační veletrh Esoterika, který  přitahuje pozornost především díky svému bohatému doprovodnému programu. Opět byl dán významný prostor poradnám, přednáškám a konferencím.
Pódium veletrhu Esoterika mělo již tradiční tvar, ve kterém se spojují čtyři navzájem propojená srdce.Těžko určit nejzajímavější exponát, pro mne jím byly živé pijavice, které jsem objevila na jednom ze slovenských stánků.

Produkty se značkou bio, enviromentální smýšlení a snaha o zdravý způsob života jsou v popředí zájmu stále větší části společnosti, proto je jisté, že i příští Biostyl bude především setkáním lidí, kteří preferují takové hodnoty, jako jsou trvalá udržitelnost zodpovědnost či etika.

Fotografie byly pořízeny na veletrzích Biostyl a Esoterika.

Pátý Biostyl opět úspěšnýPátý Biostyl opět úspěšnýPátý Biostyl opět úspěšnýPátý Biostyl opět úspěšnýPátý Biostyl opět úspěšnýPátý Biostyl opět úspěšný

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka