Pardubice mají nový aquapark

tobogány, skluzavky, divoká řeka, wellness, plavecký bazén i venkovní areál se připravují na první návštěvníky

Mezi prvními hosty plaveckého areálu v Pardubicích byla i naše redakce. Přivítal nás moderní areál Aquacentrum Pardubice, který nabízí vnitřní aquapark, venkovní plovárnu s tobogány, vnitřní 50 metrový plavecký bazén i wellness centrum. Mezi největší lákadla patří člunový tobogán. Ve vybavení nechybí ani bazén pro batolata. Na pozvání společnosti Bazenservis jsme se vydali na prohlídku.

Vstupní hala oplývá moderním designem. Na stropě modré světelné křivky vytvářejí atmosféru hned při vstupu. Prostorná recepce a bar s občerstvením. Právě zde proběhlo přivítání návštěvníků odborné prohlídky organizované společností Bazenservis, která dodala kompletní bazénovou technologii, vodní atrakce i nerezových bazénů a wellness provoz. To vše v celkovém objemu dodávky 102,6 mil. korun bez DPH. Celková investice do plaveckého areálu byla cca 550 mil. Kč. Aquapark se realizoval necelé dva roky. Jak uvádí dodavatel je v areálu 8 km potrubí, 80 čerpadel a 26 filtrů.

Aktuálně ! Dne 30.5. proběhlo slavnostní otevření Aquaparku Aquacentra Pardubice za účasti představitelů investora, kraje i dalších měst a obcí.

Vstupujeme přes moderní turnikety vybavené informační obrazovkou do šaten. Návštěvník u recepce obdrží čip, kterým zamkne vybranou skříňku. Areál je rozdělen na jednotlivé zóny - vnitřní aquapark, letní venkovní areál, wellness centrum a plavecký bazén. Mezi nimi hosté prochází turnikety. Jednotlivé zóny jsou rozděleny také cenovým programem.

Vnitřní 50 m. bazén s tribunou bude sloužit nejen na pořádání plaveckých závodů a tréninky, ale také pro kondiční plavání veřejnosti. Součástí tohoto prostoru je také parní kabina.

Venkovní část plaveckého areálu - aquaparku nabízí nerezové bazény se zážitkovým programem. Jsou zde i dva tobogány. Vekovní část se otevře o prázdninách.

Již 1.6. 2012 přivítá Aquacentrum Pardubice první návštěvníky. Vnitřní aquapark nabídne člunový tobogán, který je vhodný i pro dvojčluny. Mega tobogán je dlouhý 101,7 metru a je prosvětlen proužky, je rychlý a určitě si najde mnoho příznivců. Hned vedle je v aquaparku trojskluzavka. Ve vnitřním prostoru se dále nachází dvojitá prostorná vířivka, široká kruhová řeka, která tvoří prstenec kolem kruhového bazénu vln. Zde budou vlny tvořeny pohybem obřího míče. Nad tímto prostorem je prosvětlený globus. Další bazén nabízí horolezeckou stěnu nad vodní hladinou a prostor pro skoky do vody. Velká skokanská věž, která byla v bazénu před rekonstrukcí zmizela. Součástí vnitřního aquaparku je pak také dětský bazén se skluzavkou a brouzdaliště. Na sloupech je diodové osvětlení a zaujal nás i kruhový ovladač, kterým je možné měnit barevné spektrum. To se jistě dětem bude líbit.

Aquacentrum Pardubice má také oddělený bazén pro nejmenší návštěvníky - jistě zde budou kurzy plavání batolat. Vedle bazénku s rybou a želvou na stěně je ještě finská sauna. V šatnách nás zaujala kompozice skříněk a přebalovacích pultů.

Moderní design wellness centra

Wellness centrum je celé v moderním designu. Je kruhové a dvoupatrové. Uprostřed wellness centra je prostorná vířivka s velkým designovým panelem - baldachýnem s diodovým osvětlením, které vytváří nádherné barvy.  Všude je obklad mozaika, která je použita i na podlaze. Nejteplejším místem wellness je klasická finská sauna. Další prohřívárny jsou již v římském stylu, jsou tři (solná lázeň, bylinková pára, turecká lázeň) a každá nabízí specifický design. Nechybí Kneippova lázeň na koupele nohou. Ochlazení probíhá v zážitkových sprchách a v ochlazovacím bazénku. Sprchy mají šnekový tvar a nabízí třeba tropický déšť. V 1. patře je relaxační zóna i infrakabina. Kromě lehátek a posezení je zde dřevěné podium - sluneční louka.

 

Ceník aquaparku Aquacentrum Pardubice

Areál je provozován ve třech cenových zónách. Dospělý návštěvník zaplatí za dvě hodiny v bazénu 80 korun, za aquapark 160 korun a za wellness 220 korun. Poměrně výrazné slevy čekají pravidelné návštěvníky v rámci abonentního vstupného. „Chceme zvýhodnit ty, kteří chodí do bazénu pravidelně. Navíc ještě uvažujeme o zařízení vstupů pro korporátní klientelu a popřípadě o čtvrtletních nebo ročních permanentkách. Samozřejmě zvýhodněné vstupné bude i pro rodiny s dětmi. Pro příklad uvedu, že za dvě hodiny v aquaparku, a tedy i v padesátimetrovém bazénu, zaplatí rodiče se třemi dětmi 540 korun,“ vysvětluje náměstek primátorky Jindřich Tauber. Ceník je nyní (před spuštěním oficiálních stránek aquaparku) umístěn zde.

 

Z historie

Původní plavecký areál s padesátimetrovým bazénem se začal stavět už v roce 1959. Jeho výstavba se ovšem protáhla na třicet let. V roce 1967 byla jeho výstavba dokonce na dvanáct let přerušená a dokončený byl až na podzim roku 1990. Překrývající se stavební technologie a táhnoucí se doba výstavby se ovšem podepsaly na technickém stavu. A tak už se jedenáct let po otevření muselo sáhnout k rekonstrukci hlavní budovy a řadu posledních let mohl bazén fungovat jenom díky výjimkám hygieniků. V červnu 2010 proto zastupitelé schválili modernizaci Plaveckého areálu Pardubice. Rozhodli také o tom, že bude zrušený unikátní skokanský bazén s desetimetrovou věží, který nahradí moderní bazén s řadou atrakcí. „O podobě skokanské části se vedly vášnivé debaty a část zastupitelů si přála zachovat skokanskou věž. Je ovšem pravdou, že aquapark Pardubice také neměly a že bude pro naše občany přínosem,“ říká náměstek primátorky Jindřich Tauber.

Další fotogalerie z návštěvy v Aquacentru Pardubice je zde

Plavecký areál Pardubice - Aquacentrum Pardubice patří mezi naše největší aquaparky. Okamžitá návštěvnost aquaparku je dimenzována pro 600 lidí. Naše redakce si vyzkoušela wellness centrum i bazény a přejeme všem návštěvníkům skvělé vodní zážitky.

 

Další možnosti wellness aktivit v okolí:

Informovali jsme vás o novém saunovém světě CEDRUS SPA (Dříteč, pod Kunětickou horou):
http://www.wellnessnoviny.cz/clanek/novy-saunovy-svet-cedrus-spa-kuneticka-hora/

Reportáž z návštěvy Saunového ráje v Holicích si přečtěte zde:
http://www.wellnessnoviny.cz/clanek/saunovy-raj-v-holicich/

 

Pardubice mají nový aquaparkPardubice mají nový aquaparkPardubice mají nový aquaparkPardubice mají nový aquaparkPardubice mají nový aquaparkPardubice mají nový aquaparkPardubice mají nový aquaparkPardubice mají nový aquaparkPardubice mají nový aquaparkPardubice mají nový aquaparkPardubice mají nový aquapark

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka