Outdoorový tábor pro děti i dospělé Miličín 2009

V krásné krajině na rozhranní Jihočeského a Středočeského kraje s názvem Česká Sibiř se i pod záštitou České asociace wellness letos konal první outdoorový tábor pro děti i dospělé. Tábor trval jeden týden a z přiloženého fotoseriálu si myslíme, že si každý užil adrenalinu, ale i wellness pohody opravdu dosyta.

1-2) Tábor je situován u rybníka, kde se odehrával nejen vodácký výcvik, ale i mnoho jiných radovánek spojených s vodou, včetně rybolovu ve chvílích odpočinku.

3) Malé chatky patřící k vybavení tábora se staly azylem po celou dobu pobytu. Zcela vyčerpaným účastníkům vyhovovaly dokonale.

4- 5) Motorová čtyřkolka  byla stále v permanenci. Jak pro zábavu, tak i na práci.

6 -7) Po důkladném výcviku můžeme konečně vyrazit na jeden z nejkrásnějších úseků Lužnice, kde však také zažíváme i několik horkých chvil.

8- 9) Výcvik s kitovými padáky patřil k oblíbeným aktivitám. Mnozí zvládli draky bravurně a získali průpravu jak pro jízdu s padákem na zemi, tak i  na vodě nebo na sněhu.

10) Jízda na kole je po krásách místní krajiny opravdovou lahůdkou. Krátká pauza u mlýna s poetickým názvem Strašík, kde jsme čerpali potřebnou energii.

11) Někdy se dá adrenalin zažít i při relativně „nenáročné“ cyklotůře.

12) O to větší byla chuť na vlastnoručně upečený vuřt. (foto je nutné přehodit na opačnou strany – pod foto 11)

13- 14) Do vody se dá jet na koni, nebo přímo s potápěčským vybavením. Do základů potápění s přístrojem  byli zasvěceni všichni. Ti odvážnější si v blízkém Miličínském lomu mohli i vyzkoušet dýchání z automatiky.

15) Trefit se do černého vyžaduje opravdu veliké soustředění. V každém je však soutěživý duch ,a proto se děti mnohdy k lukům dostávaly velice těžko.

16) Adrenalinovou atmosféru dotvrdil balón ladící s nádhernou letní oblohou.

17) Slavnostní táborový oheň s případnou  noční hrou byl vždy pěknou tečkou za nabitým dnem.

18) Rozloučení s vyhodnocením  nebylo zrovna lehké. Vznikla výborná parta  různě starých dětí, jejich rodičů , případně  prarodičů , jež si odváželi nejen novou energii na dlouhou dobu,  ale i  poznatek, že výborná dovolená, na kterou se nezapomíná se dá strávit  i v tuzemských relativně skromných podmínkách.
Stačí jen chtít si hrát!

Outdoorový tábor pro děti i dospělé Miličín 2009Outdoorový tábor pro děti i dospělé Miličín 2009Outdoorový tábor pro děti i dospělé Miličín 2009Outdoorový tábor pro děti i dospělé Miličín 2009Outdoorový tábor pro děti i dospělé Miličín 2009Outdoorový tábor pro děti i dospělé Miličín 2009

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka