Otevírání cyklistické sezóny 2011 Lipensko – Mühlviertel

V letošním roce se ve Wellness Hotelu Frymburk již druhým rokem Otevírala cyklistická sezóna, tentokrát v Česko – rakouské spolupráci pod názvem Lipensko – Mühlviertel. Akce se uskutečnila v sobotu 7. května 2011 za slunného počasí. Hlavním pořadatelem byl Wellness Hotel Frymburk, dále byla akce spolufinancována Nadací Jihočeské cyklostezky a městysem Frymburk. Naše redakce nechyběla na místě a přinášíme vám fotodokumentaci a doporučení ke krásnému cyklovíkendu nebo dovolené na Lipně!

Trasy byly připraveny celkem dvě. Malý a velký okruh. Malý okruh o délce 40 km byl spíše pro nenáročného cyklistu (pro rodiny s dětmi) s prohlídkou Vodní elektrárny Lipno. Pro zdatnější cyklisty byl připraven velký okruh v délce 71 km, který vedl českorakouským pohraničím a účastníci se tak seznámili se čtyřmi investicemi, které byly v rámci projektu Přeshraniční rozvoj cykloturistiky v regionu jižní Čechy/ Lipensko - Mühlviertel realizovány. Jedná se o:

- Dostavbu cyklostezky z obce Lipno nad Vltavou na přehradní hráz

- Opravu cesty z osady Pasečná u Přední Výtoně k Česko-rakouské státní hranici

- Opravu povrchu cyklostezky Schwarzenberského plavebního kanálu v úseku Iglbach - Rotbach

- Výstavba cyklistické stanice v rakouském Schönebenu.

Obě trasy vedly přes stážní hrad Vítkův Hrádek v nadmořské výšce 1.053 m, kde účastníky vítal sám purkrabí, občerstvení zajišťoval Hotel Svatý Tomáš.

Účastníci akce obdrželi na informačním stánku letáky s mapkou Lipensko - Mühlviertel s popisem trasy a registrační náramek pro využití slev ve Wellness Hotelu Frymburk. Po celý den probíhala v areálu hotelu prezentace zúčastněných vystavovatelů s cyklistickou tématikou. Dále byl v areálu hotelu informační stánek Nadace Jihočeské cyklostezky a informační stánek o Česko – rakouské spolupráci Lipensko Mühlviertel. Dále během celého dne probíhaly v areálu hotelu dětské organizované hry ve spolupráci s rádiem Kiss Jižní Čechy a Nadací partnerství. Zpestřením dne byla výstava Her a hlavolamů, o kterou projevovali návštěvníci velký zájem, koordinátorem byl Pavel Hofrichter, ředitel reklamního studia Rain.cz.

Vydali jsme se spolu s účastníky, kteří se u registrace přihlásili, na krásnou exkurzi do Vodní elektrárny Lipno. Mimořádně bylo zpřístupněno i podzemí, takže hodinová prohlídka byla velmi zajímavá. Poutavé vyprávění o výstavbě, historii ale i současnosti provozu zaujalo všechny návštěvníky. Prohlídka byla v rámci akce otevírání cyklostezek připravena zdarma.

Účastníkům bylo k dispozici občerstvení, grilované sele, nabídka domácí udírny Wellness Hotelu Frymburk a pravé jihočeské domácí koláče hotelových cukrářek. Dále nabídka elektrokol, dětských odrážedel, dětských koloběžek YEDOO od prodejce SV Malšice s možností bezplatné jízdy a zapůjčení inline bruslí od firmy K2 zdarma. Netradiční atrakcí, která lákala všechny účastníky byla možnost bagrování na malém bagříku, který přivezla Fischer půjčovna.

Využili jsme možnost vyzkoušet aquapark Hotelu Frymburk a skvělé wellness centrum se saunovým světem. Zkrátka skvělý aktivní program po celý víkend. Návštěvníci akce měli vstup do aquaparku se slevou.

Ikdyž se právě v tomto termínu konalo více turisticky zajímavých akcí, přesto jsme evidovali 110 cyklistů, kteří se kolem desáté hodiny vydali na trasy a zpět se vraceli v odpoledních hodinách a prožili zbytek dne v areálu hotelu. Touto akcí se pro letošní rok však neloučíme, těšíme se na vás na konci žáří při uzavírání cyklistické sezóny.

Fotografie: redakce.
Text: tisková zpráva WHF redakčně doplněna

Otevírání cyklistické sezóny 2011 Lipensko – MühlviertelOtevírání cyklistické sezóny 2011 Lipensko – MühlviertelOtevírání cyklistické sezóny 2011 Lipensko – MühlviertelOtevírání cyklistické sezóny 2011 Lipensko – MühlviertelOtevírání cyklistické sezóny 2011 Lipensko – MühlviertelOtevírání cyklistické sezóny 2011 Lipensko – Mühlviertel

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka