Onsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i duši

Lázeňství v Japonsku, to jsou tradiční rituály v horkých minerálních pramenech, v onsenech, které jsou doslova po celé zemi, díky sopečnému původu japonských ostrovů. Jsou jedním z největším japonských pokladů a hrají významnou roli v oblasti domácí i zahraniční turistiky.

Onseny, horké prameny, se v japonské kultuře využívají od nepaměti. V dřívějších dobách sloužily nejen jako místo pro osobní hygienu, ale také jako rušná místa sociálního života japonské společnosti.

Koupel v takovýchto zařízeních má tedy svá jasná společenská pravidla. Nežli se naložíte do horkých pramenů, které mnohdy mívají až k padesáti stupňům, musíte se řádně očistit mýdlovou vodou ve vyhraněných částech se sprchou a stoličkami na sezení. Ano, při sprchování sedíte nazí na plastových či dřevěných stoličkách. Pozor si musíte dát, abyste při své očistě nepostříkali další návštěvníky. To se v onsenech bere jako hrubé porušení slušného chování. Když už jste dokonale čistí, můžete zakrytí ručníkem přistoupit k bazénku s horkým pramenem, ručník odložit a naložit se do lázně zcela nazí. Japonské minerální prameny nejsou určeny k pitné kúře, jako je tomu u nás, ale ke koupeli, regeneraci těla a dokonalé relaxaci. Minerály, které horké prameny obsahují, jsou velice zdravé a blahodárné pro pokožku celého těla.

Mimo veřejné onseny, se nabízí onseny privátní, vnitřní nebo venkovní, rozdělené podle pohlaví či smíšené.

Pro náročnou klientelu vznikly po celém Japonsku speciální ubytovací zařízení, tzv. ryokany, které kombinují onseny s prvotřídním hotelových servisem, vybraným japonským jídlem a doplňkovými službami, jako jsou masáže celého těla a kosmetická ošetření. Japonská kosmetická značka RICE FORCE nabízí prémiové hloubkově hydratační kosmetické ošetření pleti a je přístupná klientům v několika ryokanech po celém Japonsku. RICE FORCE dokonale kombinuje tradiční japonské rituály s prvotřídní péčí o pleť, čímž tedy perfektně splňuje koncept japonských ryokanů.

Blahodárné účinky japonské kosmetiky RICE FORCE jsou ukryty ve složce Rice Power® Extract, derivované ze zrnek japonské rýže za použití 100% nechemických, přírodně fermentačních technologií a špičkové, vysoce vyspělé biotechnologie. Rice Power® Extract prostupuje do spodních vrstev pokožky, kde ji dlouhodobě hydratuje, a tak navrací pleti pružnost a mladistvý vzhled.

Japonské onseny v České republice sice nenaleznete, ale účinky japonské kosmetické značky RICE FORCE můžete vyzkoušet na vlastní kůži v luxusním pražském Wellness Rooseveltova, či v pětihvězdičkovém hotelu Esplanade Spa & Golf Resort v Mariánských Lázní, kde Vás budou hýčkat se stejnou péčí, jako přímo v Japonsku.

Více informací o japonské kosmetické značce RICE FORCE naleznete zde: riceforce.eu

Japonské ryokany nabízející japonské kosmetické ošetření RICE FORCE:

HYAKURAKUSOU
Ishikawa, Japonsko
www.100raku.com

UFUFU
Shizuoka, Japonsko
ufufu.co.jp

NANRAKU
Shizuoka, Japonsko
www.nanraku.com

YAMATOYA
Ehime, Japonsko
www.yamatoyahonten.com

 

Japonské kosmetické ošetření RICE FORCE v České republice:

Wellness Rooseveltova
Rooseveltova 10
160 00 Praha 6
www.centrum-relaxace.cz

Hotel Esplanade Spa & Golf Resort
Karlovarská 438
353 01 Mariánské Lázně
www.esplanade-marienbad.cz

Onsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i dušiOnsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i dušiOnsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i dušiOnsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i dušiOnsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i dušiOnsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i dušiOnsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i dušiOnsen (温泉) – tradiční japonský balzám pro tělo i duši

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka