Skvělý saunový event

O víkendu se uskutečnilo rakouské mistrovství v saunových ceremoniálech

Od 14. do 16. srpna 2015 probíhala v rakouském hotelu Falkensteiner**** Bad Waltersdorf kvalifikace na mistrovství světa v saunových ceremoniálech Aufguss WM. Jako člen mezinárodní poroty se akce zúčastnil český Saunový mág Pavel Hofrichter, wellness specialista a odborník na zážitkové saunování. Vítězem rakouské soutěže se stal zaslouženě Tibor Zsebedics, kterého česká saunová veřejnost zná i z akcí v ČR - SaunaFest a Sauna Herbal Cup.

Pro soutěž bylo vybráno skutečně luxusní prostředí hotelu Falkensteiner**** Bad Waltersdorf. Účastníci soutěže i hosté mohli využít skvělé služby hotelu, ochutnat gastronomické speciality a nechat se hýčkat ve velkorysém wellness centru. V 2500 m² velkém Acquapura Spa je několik termálních bazénů, vířivek a saun. Bazény využívají termální vodu z lokálních pramenů s teplotou 35 ° C, která má relaxační a uklidňující účinek posilující obranyschopnost a používá se k léčbě revmatismu a k fyzioterapii.

Mezinárodní odborná porota byla složena z porotců z Rakouska, Nizozemska, Německa, Maďarska i České Republiky. "Atmosféra nebyla jen soutěžní, panovalo zde velmi přátelské prostředí a saunéři si vzájemně pomáhali a vycházeli vstříc. Pěkné je předávání zkušeností a to celé zapadá do kontextu velké mezinárodní saunové rodiny" sděluje Pavel Hofrichter, člen poroty.

Na prvním místě se umístil rakouský saunér s maďarskými kořeny Tibor Zsebedics, kterého čeští saunoví nadšenci znají ze SaunaFestu, se svým ceremoniálem Titanic. Druhé místo obsadil Andreas Schobert s ceremoniálem Doktor Aufguss, který přinesl do sauny také dobrou zábavu a humor a před saunu postyvil kostru a třetí místo si vybojoval Martin Klimsch z Tyrolska s tradičním lesním ceremoniálem. Do sauny nainstaloval i stromek - smrček. Na čtvrté pozici skončila Maria Zsebedics s ceremoniálem Ledová královna. První dvě místa získávají postup na Aufguss WM do německého Sinsheimu.

Děkujeme organizátorovi eventu Manfredu Gottschlingovi, který prokázal skvělé organizační schopnosti a připravil událost na špičkové úrovni.

Fotogalerii můžete shlédnout zde.

Skvělý saunový event Skvělý saunový event Skvělý saunový event Skvělý saunový event Skvělý saunový event

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka