Nový termální bazén by mohl vyrůst v Lázních Teplice do dvou let

V sousedství teplického lázeňského domu Beethoven se připravuje do dvou let otevřený termální bazén. Jeho stavbu zvažuje vedení Lázní Teplice, které počítá s cenou v řádu desítek milionů korun. Bazén by měl nabídnout koupání ve vodě, jejíž teplota se bude pohybovat okolo 40 stupňů Celsia. Otevřené koupaliště v Teplicích nefunguje už od 90. let minulého století, což místní často kritizují.

„Zatím je to ve fázi, kdy si zpracováváme studii proveditelnosti a zkoumáme jednotlivé varianty, ale čím dřív by se to realizovalo, tím líp,“ řekl ředitel společnosti Radek Popovič. Část potřebných pozemků chtějí lázně odkoupit od města, jejich zástupci o projektu už diskutovali také s památkáři. Do bazénu by měli přístup jak lázeňští hosté, tak i místní obyvatelé. Od okolí by měl bazén oddělit pravděpodobně skleněný plot tak, aby citlivě zapadl do okolní zástavby z 19. století. „Dovedu si představit nějakou spolupráci s místními skláři, ale to je ještě předčasné,“ dodal Popovič.

Nový termální bazén by mohl vyrůst v Lázních Teplice do dvou letNový termální bazén by mohl vyrůst v Lázních Teplice do dvou let

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka