Nový pardubický aquapark láká do moderního wellness centra

Na našich stránkách jste si již minulý týden mohli přečíst obsáhlý článek o novém pardubickém aquaparku. Dnes se soustředíme na moderní wellness centrum, které je součástí Aquacentra Pardubice. Wellness centrum nabízí celou řadu zážitků a láká k vyzkoušení. Je zde obrovská vířivka, finská sauna, bylinková prohřívárna, solná lázeň, infrakabina a turecká parní lázeň. Pojďme se podívat s naším odborníkem na wellness na klady i zápory tohoto wellness prostoru.

Wellness centrum aquaparku Pardubice je oddělené od ostatních prostor aquaparku. Kolem recepce se dostanete na horní kruhový ochoz wellness centra a pod vámi je velká vířivka. Kruhová vířivka pro 12 lidí je dominantou prostoru wellness centra. Na ochozu wellness centra je posezení a několik lehátek pro relaxaci. Bohužel relaxační zóna není nijak dále oddělena.

Velmi se nám líbil nápad zařadit do relaxační části prostor pro sluneční louku, tak jak je to časté v německých aquaparcích. Je velmi přínosné pro lidskou psychiku mít možnost ulehnout na sluníčku i v zimních měsících. Samozřejmě pravé sluníčko nic nenahradí, ale i umělé potěší smysly. Nicméně je škoda, že projektant nepovolil wellness centru alespoň malou venkovní zónu. Saunování v přírodě, nebo alespoň možnost ochlazení na čerstvém vzduchu bezesporu patří mezi trendy v saunování.

K vybavení prvního patra ještě patří prostor pro masáže. Masérna je standardně vybavená. Vedle masérny je infrakabina. Ta slouží i pro prohřívání návštěvníků wellness centra a dá se říci, že tato verze prohřátí získává neustále další příznivce. Výhodou zařazení vedle masérny je možnost nahřátí svalů před masáží, což je doporučováno a masér to rozhodně uvítá.

Vypocené tekutiny nám pomohou nahradit ve wellness baru, který je součástí recepce. Pitný režim je při saunování velmi důležitý.

Aktuálně: O aquaparku Aquacentrum Pardubice si přečtěte článek na našem portálu zde: http://www.wellnessnoviny.cz/clanek/pardubice-maji-novy-aquapark/Můžete zde shlédnout také video z jízdy na člunu tobogánem aquaparku Pardubice.

Přicházíme do přízemí. Celá zóna wellness centra je určena pro pobyt bez plavek, tedy pouze v prostěradlu nebo županu. Vířivka umístěná v centru může některé stydlivější návštěvníky odradit od využití. Zdařilé je osvětlení vířivky formou LED světel, měnících barvu a vytvářejících tak různou atmosféru prostoru. Osvětlení je zasazeno do velkého kruhového panelu, který je zavěšen nad vířivkou. Je to jakýsi baldachýn s diodovým osvětlením.

Wellness centrum je celé v moderním designu. Nejpoužívanějším materiálem je keramika, mozaiku najdete na podlaze i stěnách. Někomu bude chybět více přírodních materiálů. Jediné místo spjaté s přírodou je pak unikátní sněhová jeskyně, ochlazovna.

Nejteplejším místem wellness je klasická finská sauna. Je čtvercová a jsou zde umístěná dvě topidla. Stupňovité lavice mohou přivítat dle našeho odhadu 20 saunujících se osob. Největší zájem bude jistě o připravované saunové ceremoniály. Poblíž finské sauny je ještě bylinková pára, tu jsme nevyzkoušeli. Další ze čtyřky prohříváren je solná lázeň, která je osvětlena trojicí krystalů, opět s colorterapií, tedy střídáním příjemných barev. V solné lázni je příjemná teplota, která je vhodná i pro pobyt seniorů. Řádně se prohřejete v turecké lázni. Je zde výhodou, že si můžete poležet na vyšším stupni keramických lavic. Uprostřed turecké lázně je kamenná mohylka, kryjící výduch páry. V prostoru nám chybala např. BIO SAUNA, suchá sauna s nižší teplotou pro saunování dětí nebo seniorů.

V přízemí wellness centra je i ochlazovací bazének. Nechybí také Kneippova lázeň na koupele nohou. Sprchy mají šnekový tvar a nabízí třeba tropický déšť.  V některých částech wellness centra je prázdno. Dle vyjádření stavitele zde byly plánovány např. další sprchy nebo procedury, bohužel pro nedostatek financí se již nepodařilo realizovat. Takže nyní je tam prádzný prostor.

Cena vstupného do wellness centra aquaparku Pardubice - 120 minut za 220 Kč pro dospělého. Rodina 2+2 děti 610,- kč. Další ceny naleznete na http://www.aquapce.cz/cenik

Otevírací doba wellness centra aquaparku Pardubice je ve všení dny od 12 do 21:45, o víkendu od 10 do 21:45 hodin.

Co považujeme za přednosti wellness centra Aquacentra Pardubice:

- moderní design v kombinaci s osvětlením měnícím barvy
- prostorná vířivka
- sluneční louka

Co považujeme za nedostatky wellness centra Aquacentra Pardubice:

- chybějící venkovní prostor
- relaxační zóna bez většího soukromí
- pouze jedna suchá (finská) prohřívárna
- příliš otevřené řešení prostoru

 

Kontakty Aquacentrum Pardubice:

recepce   461101200
e-mail      info@aquapce.cz


Zvětšit mapu

Fotografie: redakce WellnessNoviny.cz (při zkušebním provozu aquaparku, kdy byl ještě provoz umožněn v plavkách)

Nový pardubický aquapark láká do moderního wellness centraNový pardubický aquapark láká do moderního wellness centraNový pardubický aquapark láká do moderního wellness centraNový pardubický aquapark láká do moderního wellness centraNový pardubický aquapark láká do moderního wellness centraNový pardubický aquapark láká do moderního wellness centraNový pardubický aquapark láká do moderního wellness centraNový pardubický aquapark láká do moderního wellness centraNový pardubický aquapark láká do moderního wellness centraNový pardubický aquapark láká do moderního wellness centra

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka