Novinka ze světa přírodních jílů

100 % Bílý jíl

Firma Saloos přichází na trh s novinkou v podobě 100% francouzského bílého jílu. Je bohatý na minerály, stopové prvky, železo, zinek, křemík, hořčík a vápník. Říká se o něm, že je nejšetrnější, zároveň nejjemnější ze všech jílů a oblíbený především díky své všestrannosti.

Péče o pleť

Pokud máte jemnou, citlivou pleť a hledáte účinného pomocníka, který ji důkladně a hloubkově vyčistí a zároveň detoxikuje, bílý jíl pro vás bude správnou volbou. Jako jediný z jílů je hypoalergenní a přesto stejně účinný. Pomůže vám důkladně a přitom šetrně vyčistit hluboce zanesené, nečistotami i mazem ucpané póry a předcházet jejich návratu. Pleť bude krásně vyživená, zářivá, svěží a hebká zároveň. Bílý jíl je známý také pro své antibakteriální a protizánětlivé účinky. Při dlouhodobějším používání pomáhá regulovat tvorbu mazu a napomáhá ke zlepšení stavu pokožky, která trpí lupénkou, ekzémy či akné. Je skvělým regeneračním prostředkem, celkově zlepšuje strukturu kůže a pomáhá redukovat její suchost a předcházet šupinatění.

Pro přípravu čistící a regenerační masky si připravte nekovovou misku a špachtličku či štětec, určený k nanášení pleťových masek. Smíchejte malé množství prášku s vodou a vymíchejte jej ve středně hustou kašičku. Vylepšit ji můžete tím, že obyčejnou vodu nahradíte květinovou, nebo přidáním pár kapek pečujícího oleje. Naneste masku na obličej a dekolt, nechte cca 15 minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou.

Další využití

Zábaly a koupele s přidáním bílého jílu jsou vhodné při zánětech kloubů, šlach, při křečových žilách, revmatizmu, svalových křečích, bolestech zad, lupénce i ekzémech. Zábal si můžete udělat tak, že kašičku z jílu a vody nanesete v silnější vrstvě přímo na problematické místo. Pro použití do koupele stačí, přidat 3-5 lžic a důkladně ve vodě rozmíchat. Aktivně se bude podílet na regeneraci vaší pokožky. Díky svým přirozeně čistícím schopnostem ji zbaví nečistot a všeho co by v ní být nemělo a zároveň posiluje celý organismus. Koupel také pomáhá podpořit látkovou výměnu a pomáhá tím předcházet projevům celulitidy.

Pokud nejste zrovna milovníci koupelí, jíl použijte i ve sprše. Využijte ho jako masku na vlasy. Důkladně je vyčistí a zbaví je nečistot. Do vlhkých vlasů naneste masku a nechte cca 15 minut působit, nebo ji použijte místo běžného mycího prostředku. Je vhodná také pokud vás trápí lupy či padání vlasů.

Fotografie poskytla Laďka Petrjánošová, Salus/Saloos, M+H,Míča a Harašta, s.r.o. - děkujeme

Novinka ze světa přírodních jílů

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka