NOVINKA - Bio chia olej

Mezi skvostné oleje lisované za studena od firmy Saloos přibývá novinka v podobě Bio Chia oleje. Každý zná blahodárné účinky těchto semínek považovaných za jednu z nejmodernějších superpotravin této doby.

Chia semínka jsou šedá až černá, dlouhá okolo jednoho milimetru, obsahují vápník, antioxidanty a omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Mají na lidské tělo mnoho pozitivních účinků. Je vědecky známé, že chia semínka dokáží absorbovat až 15tinásobek své váhy. Věděli jste ale, že z těchto semínek vzniká také rostlinný olej lisovaný za studena, který má výborné účinky pro naši pleť.

Vysoce hydratační rostlinný bio chia olej se lisuje ze semínek šalvěje hispánské. Na výrobu jednoho litru tohoto oleje je zapotřebí až cca 5 kg těchto drobných semínek. Tím, že je olej lisovaný za studena a není následně rafinovaný, představuje výborného pomocníka, který si zachovává všechny své jedinečné vlastnosti a živiny v koncentrované podobě.

Bio chia olej je prospěšný pro všechny typy pokožky. Je mimořádně vhodný pro suchou pleť se sklony k začervenání. Lze jej aplikovat jak na tělo, tak na obličej. Obsahuje ideální, vyvážený poměr Omega-3 a Omega-6 esenciálních mastných kyselin pro optimální výživu pokožky. Pomáhá regulovat mastnotu pleti, zvyšovat její pružnost a bránit vzniku jizev. Napomáhá jí zlepšit bariérovou funkci a omezit její dehydrataci. Chia napomáhá redukovat vrásky a zvětšené póry, podporuje zdravé buněčné funkce a dodává kůži krásný a zdravý vzhled. Zanechává pokožku sametově jemnou, hydratovanou, pružnou a plnou života.

Čistý olej z chia semínek je skvělý pro každodenní aplikaci. Naneste pár kapek přímo na pleť, nebo přidejte dvě až tři kapky do hydratujícího krému, šampónu, nebo do koupele. Výborně poslouží na popraskanou kůži a je také ideálním masážním prostředkem, protože zanechává neuvěřitelně hladkou, jemnou a pružnou pokožku. Zábaly s chia olejem pomohou suchým, lámavým a řídnoucím vlasům, protože chia olej jim dodá neuvěřitelné množství živin a navíc posílí vlasové kořínky.


Fotografie zaslala Laďka Petrjánošová – děkujeme.

NOVINKA - Bio chia olejNOVINKA - Bio chia olej

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka