Nové tváře českého závodního aerobiku

Víkend před Velikonocemi proběhly první nominační závody na mistrovství Evropy v aerobiku pořádané Českým svazem aerobiku, fitness a tance FISAF.cz. Disciplínu sportovního aerobiku ovládla nová seskupení a závodníci přicházející poprvé do seniorské kategorie. Čeká nás napínavá sezóna.

Při pohledu na závodní plochu každému fanouškovi aerobiku došlo, že letošní sezóna bude výjimečná. Faktu napovídala také hala zaplněná napnutými diváky. “Jsem zvědavá hlavně na trojice seniorské kategorie, jsou tam nová tria a všechno jsou výborní závodníci,” konstatuje jedna z přihlížejících divaček. Ve světě aerobiku dochází v letošní sezóně opravdu ke spoustě změn. Závodníci, kteří na mezinárodních soutěžích sbírali pravidelně cenné kovy, s koncem minulé sezóny odešli do “závodního důchodu” a dali prostor juniorům, kteří právě pro sezónu 2013 přicházejí plni sil do ostře sledované seniorské kategorie.

 

Na prvních nominačních závodech bývalí junioři opravdu předvedli své odhodlání ukázat, že jsou na tuto kategorii perfektně připraveni. Královskou disciplínu kategorie jednotlivců žen vyhrála Kristýna Zahradníčková, porazila tak svoji dlouholetou soupeřku Terezu Tydlitátovou. Tereza letos nastoupila i v kategorii trojic, kde získala zlatou medaili. “Kristýna Zahradníčková pro mě byla celé juniorky velkou konkurencí, cvičí výborně. S holkama v triu mě to hrozně baví, což se i projevilo,“ hodnotí svůj výkon Tereza Tydlitátová. Nové tváře zvítězily také v kategorii stepů, zlato si odvezl do Havlíčkova brodu tým Roberta Mrkvičky Fanatic.

 

V kategorii párů nastoupila překvapivá dvojice. Nejednalo se o nové závodníky, ale o zkušenou singlistku v případě Karolíny Svobodové a dříve úspěšného závodníka v sourozenecké dvojici Josefa Vůjtu. Na prvním nominačním závodě tento pár zvítězil a doufá v úspěšnou sezónu.

 

Fotografie poskytla Petra Fuksová, Junior manager RHA, děkujeme.

1. místro trojiceK. Zahradníčková1. Zahradníčková, 2. Tydlitátová, 3. BarešováT. Tydlitátovápáry s trenérynoví senioři

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka