Nové koupání v Mladé Boleslavi

Aquapark nabízí plavání, vodní zábavu i relaxaci

Mladá Boleslav má konečně pěkný a moderní areál pro vodní zábavu. Dne 12. dubna 2015 zde byl zahájen provoz nového bazénu, který má několik zón a na své si tak přijdou plavci, rodiny s dětmi i milovníci saunování. Aquapark je zasazen v těsné blízkosti parku Štěpánka, který je pěkně upraven a nabízí možnost strávení příjemných chvilek v přírodní tělocvičně i klidné zastavení, třeba na piknikové louce. Tím se nabízí i možnost polodenního výletu kdy se spojí aktivní procházka s vodní návštěvou.

Areál bazénu jsme navštívili na konci srpna a bylo to příjemné osvěžení v letních horkých dnech. Ze vstupení haly, na kterou navazují šatny, jsme prošli do bazénové haly, kde je k dispozici 25m plavecký bazén s možností využití lektora plavání zdarma. Plavecký bazén má možnost plavání pro rychlé i rekreační plavce a je v nejlevnější kategorii vstupeného - tedy, pokud půjdete jen plavat - volíte zónu 1.

Zakoupením vstupného do zóny 2 si zajistíte vstup nejen do plaveckého, ale i rekreačního bazénu, kde jsou pro návštěvníky připraveny perličky, masážní lavice, chrliče, bublér, whirlpool, divoká řeka, tobogán, skluzavka, dětský bazén, brouzdaliště, dětské skluzavky, vodní jeskyně, masážní vodopád, pára v kabině o velikosti 9m2 s teplotou 45-50°C, relaxační zóny, venkovní terasy a další. Vyzkoušeli jsme jak tobogán, tak skluzavky a musíme ocenit provedení a rychlost atrakcí. Skutečně příjemný, dlouhý sjezd v tobogánu je rychlý a zábavný. Široká skluzavka je docela adrenalinovou atrakcí, což se nám líbilo. Stejně tak divoká řeka je pěkně rychlá a není snadné ji opustit. Na druhou stranu jsou pro klidnější návštěvníky a seniory k dispozici klidné bublinky, vířivka či masážní lavice.

Zóna 3 skýtá nekonečná potěšení ze světa wellness se samostatnými šatnami, sprchami a WC. Využít můžete saunu, ochlazovací bazén, páru, whirlpool, masážní nožní bazén – tzv. Kneippův chodník, masážní sprchy, vnitřní a venkovní odpočívárny s vyhřívanými lehátky.

Finská sauna je prostorná s 11 m2 a nám se velmi líbilo provedení a připravenost pro zážitkové saunování. Teplotu prohřívárny  nabízí standardních 90-100°C.

Parní místnost je velikosti 8m2 a je zde udržována teplota kolem 45-50°C. Malý whirpool má plochu 7m2, najednou pojme 7 osob, teplota je udržována na příjemných 36°C. Při výstupu ze sauny a páry lze využít ochlazující sprchy, ochlazovací bazén nebo ledopád.

Dále je k dispozici také venkovní atrium, kde jsou umístěna odpočívací lehátka.  Každý návštěvník při vstupu obdrží saunařské desatero s pravidly, podle kterých se ve wellnessu chovat. Na kontroly dochází pravidelně plavčík. Každý návštěvník si musí buď přinést vlastní bílé prostěradlo, nebo si ho může za poplatek 30 Kč zapůjčit.

A konečně vstupenka do zóny 4 vás opravňuje k volnému pohybu mezi všemi zónami.

V bazénu se také nachází restaurace s venkovní terasou, která je přístupná jak návštěvníkům z „mokré“ části bazénu, tak i přímo zvenku pro návštěvníky, kteří se nepřišli koupat. Samozřejmostí je bezbariérový přístup. Každý čtvrtek od 17h pak můžete zavítat na grilování s Pavlem Vendralem.

Terasa nad vstupní halou je s vyhlídkou do zeleně přilehlého parku a poskytuje velmi pěkné posezení. V moderním prostředí jsme si objednali velmi chutné jídlo.

Nejvíce se nám líbilo:

- provedení, design, prostředí
- rychlý tobogán a skluzavka
- vodní atrakce - divoká řeka i masážní trysky

 

Za poskytnuté informace a fotografie děkujeme paní Kateřině Telenské. Areál navštívil Pavel Hofrichter.

25m plavecký bazénSvé zázemí zde mají i ti nejmenšíNové koupání v Mladé BoleslaviNové koupání v Mladé BoleslaviNové koupání v Mladé BoleslaviNové koupání v Mladé BoleslaviNové koupání v Mladé BoleslaviNové koupání v Mladé BoleslaviNové koupání v Mladé Boleslavi

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka