Nové golfové hřiště u hotelu Horal ve Velkých Karlovicích

Milovníci golfu mohou na Východní Moravě využít novinku. U hotelu Horal ve Velkých Karlovicích vyrostlo nové devítijamkové golfové hřiště, které nabízí své služby od 11. září.

„Jde o plnohodnotné golfové hřiště, splňující normu public course. To znamená, že je určené i pro širokou veřejnost,“ uvedl manažer Golf Clubu Horal Tomáš Kotas. Hřiště se nachází v místech, která v zimě slouží jako sjezdovka pro lyžaře a snowboardisty a svah pro snowtubing. Je mimořádné zejména svou polohou – nachází se totiž v atraktivním členitém terénu Chráněné krajinné oblasti Beskydy. To bylo také důvodem, proč přípravy trvaly několik let. Nespornou výhodou je fakt, že se v blízkosti jedné hodiny jízdy autem nachází dalších 5 golfových hřišť a golfisté najdou ve Velkých Karlovicích ideální základnu.

„Především jsme museli získat potřebná povolení od státních a ekologických institucí. Pak bylo nutné například přesadit petrklíče, které rostly na budoucí fairway, nebo přestěhovat pařezy, v nichž měli zimoviště vzácní brouci. Navíc úpravy jsme museli vzhledem k ochraně krajiny dělat manuálně bez použití těžké techniky a celkově greeny zakomponovat do okolí s co nejmenšími negativními zásahy,“ doplnil Tomáš Kotas, podle nějž byly všechny kroky konzultovány se zástupci CHKO Beskydy. Výstavba golfového hřiště Horal byla částečně financována ze zdrojů ROP Střední Morava.

Děvet jamek kopcovitého hřiště Golf Clubu Horal ve Velkých Karlovicích má při hře na 18 jamek celkovou délku 3092 metrů ze žlutých odpališť a 2752 metrů z červených odpališť. Nachází se na něm 4 tříparové jamky a 5 jamek čtyřparových. Golfové hřiště je součástí celého rozsáhlého resortu hotelu Horal, který v současné době tvoří wellness centrum, indoor golf, dvě bowlingové dráhy a squashový kurt.

Nové golfové hřiště u hotelu Horal ve Velkých KarlovicíchNové golfové hřiště u hotelu Horal ve Velkých KarlovicíchNové golfové hřiště u hotelu Horal ve Velkých Karlovicích

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka