Nové ceremoniály v saunovém světě na Frymburku

Přijali jsme pozvání k vyzkoušení nových saunových ceremoniálů v saunovém světě Wellness Hotelu Frymburk. Afroditin lék je název saunového ceremoniálu, probíhajícího ve finské sauně. Nové je i příjemné zastavení v solné parní lázni s peelingem hrubozrnnou solí s příměsí eukalyptu. Chladivá procedura prodlužuje pobyt v páře a omlazuje vaší kůži. Od 15.3. se saunové ceremoniály objevují v programu wellness centra každý den.

Afroditin lék je klasický saunový ceremoniál, při němž je použita speciální vonná esence. Vodou se polévají kameny na kamnech a tím se zvyšuje vlhkost v sauně. Saunující mají pocit zvyšování tepla a více se potí. Po polití kamenů přichází na řadu rozhánění horkého vzduchu ručníky z prostoru nad kamny po celé sauně. Poté jsou prováděny parní nárazy. Na každého účastníka se třikrát mávne horký vzduch od stropu sauny. Celé kolo od polévání kamenů až po parní nárazy se opakuje třikrát. Afroditin ceremoniál pak nabídne po ochlazení odměnu v podobě čokoládového likéru a ovoce.

Afrodita je starověká řecká bohyně lásky, krásy, plodnosti a sexuální touhy. V římské mytologii měla latinský ekvivalent jménem Venuše. Tato bohyně se díky své kráse a kouzlům stala jednou z nejmocnějších bohyň, neodolali jí lidé, ani bohové. Saunovému ceremoniálu s jejím jménem jistě neodoláte ani vy.

Na další ceremoniál jsme se přesunuli do parní solné lázně, kde jsme dostali dostatek soli s příměsí eukalyptu. Sůl se nanáší na pokožku od nohou až po krk. Celé tělo je pokryto solí, pohybem dlaní je prováděn jemný peeling. Eukalyptus má chladivý efekt, takže pobyt v parní lázni se prodlužuje a zintenzivňuje. Oživující peeling odstraňuje vrchní vrstvu odumřelých buněk, omlazuje pokožku, stimuluje krevní oběh a zanechává pleť krásnou, jemnou a čistou. Eukalyptus působí i na psychiku a má povzbuzující účinek, navozuje optimismus a zlepšuje náladu.

O působení eukalyptu se dočtete v článku na serveru medicina.cz

Wellness Hotel Frymburk je největší hotelový wellness komplex v České republice. Rozkládá se na břehu Lipenské přehrady ve stejnojmenném městečku Frymburk, na ploše 6,5 ha v nadmořské výšce 740 m. Součástí komplexu je rozlehlé wellness centrum. Ve „Wellness paradise“ si můžete dopřát rozmanité přísadové koupele a sauny, různé druhy masáží , zábaly a další příjemné procedury. Zatímco vy relaxujete, vaše děti (a nejen ony) mohou řádit v aquaparku.

Nové ceremoniály v saunovém světě na FrymburkuNové ceremoniály v saunovém světě na FrymburkuNové ceremoniály v saunovém světě na FrymburkuNové ceremoniály v saunovém světě na FrymburkuNové ceremoniály v saunovém světě na FrymburkuNové ceremoniály v saunovém světě na Frymburku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka