Nová zdravotní cvičení v Aquapalace Praha

V Aquapalace Praha pro Vás připravili dvě nová skupinová cvičení zaměřená na správné držení těla, koordinaci a duševní pohodu - zdravotní tělesnou výchovu a zdravotní cvičení v římském bazénu. Lekce probíhají 2x týdně v dopoledních hodinách.

ZDRAVOTNÍ TĚLESNÁ VÝCHOVA
Zdravotní tělesná výchova má celkově mobilizační a regenerační účinek na pohybový a kardiovaskulární aparát. Je zaměřena především na zvýšení nebo udržení dobré kondice páteře a kloubů, na udržení svalové síly, koordinace, koncentrace, vytrvalosti, navození duševní relaxace a v neposlední řadě dobré nálady. Cviky jsou jednoduché a jsou určeny pro všechny věkové kategorie. Do cvičení jsou zakomponované základní jógové pozice ve spojení s rehabilitačním cvičením a posilovacími prvky. V poslední době si velkou oblibu získalo cvičení s využitím různých balančních pomůcek (velké míče, overbally, bosu atd.), které přináší nejen zábavu, ale i vyšší efektivitu cvičení. Cvičení probíhá v prostorách moderní tělocvičny, ve skupince maximálně 8 osob a je vedeno zkušeným fyzioterapeutem.

ZDRAVOTNÍ CVIČENÍ V ŘÍMSKÉM BAZÉNU
Klíčovým prvkem cvičení ve vodě je vztlak vody, který ovlivní procento tělesné váhy využívané při cvičení. Díky tomuto vztlaku pracujeme v průměru s až o 50% nižší hmotností vlastního těla oproti běžnému cvičení. To umožní věnovat se detailněji formě cviku, rychlosti provedení, tempu a ovlivnit odpor působící při jednotlivých cvicích. Cvičení ve vodě patří mezi nejšetrnější způsoby, jak udržet své tělo v dobrém funkčním stavu. Jde o posilování svalů celého těla bez zbytečného zatěžování kloubů. Odpor vody tělo zatěžuje i protahuje zároveň. Cvičení ve vodě lze zefektivnit užitím aqua pomůcek (vodní nudle, aqua rukavice, aqua činky), které odpor vody zvyšují. Tento druh cvičení se hodí pro všechny, od malých dětí až po seniory. Vhodné je hlavně pro ty, kdo mají problémy s kyčelními nebo kolenními klouby, protože ve vodě nejsou tolik namáhané. Cvičit ve vodě mohou i těhotné ženy. Skupinové cvičení probíhá v římském bazénu s ionizovanou vodou, který je pouze 140 cm hluboký a je určen i pro neplavce. Cvičení probíhá v malých skupinkách (maximálně 8 osob) a je vedeno zkušeným fyzioterapeutem.

Nová zdravotní cvičení v Aquapalace PrahaNová zdravotní cvičení v Aquapalace Praha

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka