Nová srubová sauna v Bohumíně

Pozvánka na slavnostní otevření a zážitkové saunování

V pondělí 19. června se slavnostně otevře nová srubová sauna v saunovém provozu Aquacentra Bohumín. Stávající saunový svět se tak rozroste o novou saunu, která nově nabídne návštěvníkům saunové ceremoniály a zážitkové saunování. Nová sauna přináší zlepšení služeb pro návštěvníky saunového centra, novou možnost saunování i rozšíření zahradní části saunového centra.

V saunové části areálu Aquacentra Bohumín jsou nyní v provozu tři finské sauny, dvě infra sauny, parní sauna a venkovní whirlpool. Nová srubová sauna je umístěna v zahradě, ve venkovní části saunového světa. Nově se rozšířila saunová zahrada a přesunula se do ní i sudová sauna Diogenes. Ochlazování probíhá ve sprchách se studenou vodou, venku na čerstvém vzduchu (a v zimě na sněhu), ve venkovním ochlazovacím bazénku o udržované teplotě 7 °C. K dispozici je také odpočívárna s relaxační hudbou. Saunování jako takové je velice příjemná a uvolňující procedura, která s sebou přináší kromě odpočinku také pozitivní zdravotní účinky a saunový provoz Aqucentra Bohumín má vysokou návštěvnost.

Nová sauna má rozměry 7 x 5 m a pojme až 20 osob. Je postavena ze sibiřského cedru a také dovezena z této oblasti.  Unikátním řešením je vložení oboustranného krbu do jedné ze zdí sauny,přikládat se bude zvenku. Saunová kamna mají výkon 36 kW.

Zážitkové saunování je novinkou v programu saunového centra a mimo klasické saunování bude nová sauna sloužit pro saunové cereminály.  Proškolení saunéři (s certifikací Saunového mága a České asociace saunérů) budou poskytovat saunové ceremoniály.  Délka této procedury přímo v saunové prohřívárně je 10 až 15 minut a saunér přináší ledové koule s přírodními esencemi, provoní saunu, rozvíří horký vzduch ručníky, provede parní nárazy, hraje hudba a atmosféru dokresluje barevné osvětlení. Ceremoniály mohou být s příběhem nebo relaxační. Samozřejmě budou obsahovat poučení o správném způsobu saunování, některé ceremoniály jsou zpestřeny peelingovou procedurou se solí nebo medem.

 

Program slavnostního otevření

10:00 hod - tisková konference před saunou

přivítání - Ing. Jan Rozsypal, jednatel společnosti Bospor

odborný výklad o saunování - Pavel Hofrichter, saunový mág

 

10:30 hod - slavnostní přestřižení pásky

fotografování, přípitek s občerstvením

 

11:00 hod - ukázka zážitkového saunování

Michaela Schönová – ceremoniál „ Na zkoušku“

(sauna nebude vytopena a hosté mohou zhlédnout ukázku ceremoniálu)

 

saunové ceremoniály pro veřejnost a hosty, kteří si to chtějí vyzkoušet (již v zapnuté sauně)

v 15:00, 16:00, 17:00 a 18:00 hod

 

Aquacentrum je součástí komplexu Bohumínského sportovního centra BOSPOR. Aquacentrum nabízí plavání kojenců, dětí ve školkách a školách i plavání veřejnosti. To vše ve venkovním i vnitřním bazénu s doprovodnými atrakcemi. V areálu je 25 metrový plavecký bazén, relaxační bazén, masážní trysky, chrliče, vodopád, venkovní bazén, tobogán o délce 48 metrů, dětské brouzdaliště, whirlpool, sauny (finská, parní, infra), občerstvení, masáže, plavecká škola.

Sportovní centrum BOSPOR Bohumín má také provoz penzionu ve věži, zajímavé ubytování v bývalé vodárenské věži. Návštěvníci si mohou zahrát adventure golf, nepřehlédnutelná je hala zimního stadionu nebo fotbalový areál. Moderní prostory poskytuje sportovní hala. Vše doplňuje Mauglího ranč, Mauglího stezka, Hobbypark, dopravní hřiště, hřiště na pétanque a curling, relaxační zóny...

Nová srubová sauna v BohumíněNová srubová sauna v BohumíněNová srubová sauna v BohumíněNová srubová sauna v BohumíněNová srubová sauna v BohumíněNová srubová sauna v BohumíněNová srubová sauna v BohumíněNová srubová sauna v Bohumíně

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka