Nová běžkařská trasa v Chřibech

V Chřibech je od letošní zimní sezóny k dispozici nová běžecká trasa. Ke stávajícím lyžařským vlekům se sjezdovkami v obcích Stupava, Břestek a Osvětimany přibyla trasa pro běžkaře. Celkem 45 kilometrů dlouhá značená cesta začíná u železničního nádraží v Bohuslavicích u Kyjova, vede přes Moravanské louky, pískovcové skalisko Kozel, zříceninu Stříleckého hradu, Brdo až na Komínské skály a Budačinu. Konec trasy se nachází na okraji lesa u lávky pro pěší přes řeku Moravu u Otrokovic.

Území Chřib má výjimečně velký rekreační potencionál. Většina obcí Chřibů má také bohaté kulturní tradice i stále živou současnou kulturu. Nejvýznamnějším kulturním centrem oblasti jsou Buchlovice.
Chřiby jsou horským pásmem nacházející se na středovýchodní Moravě a ležící mezi městy Kyjovem a Kvasicemi v Jihomoravském a Zlínském kraji. Průběh Chřibů je orientován od jihozápadu na severovýchod, délka je asi 35 km a největší šířka činí 10 km. Rozloha Chřibů je asi 335 km². Nejvyšší vrchol – Brdo má výšku 587 m n.m.

Území Chřib je oblast s výjimečně velkým rekreačním potenciálem, většina obcí má navíc bohaté kulturní tradice a stále živou současnou kulturu.

Trasa je doplněna několika naučnými tabulemi například s výkladem o geologických a vodních poměrech, rostlinstvu i živočiších, kulturních památkách či historii zdejší oblasti.

foto:CzechTourismNová běžkařská trasa v Chřibech

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka