Noční stopa Valachy již 18. února

Již za pár dnů odstartuje pátý ročník VALACHY TOUR ve Velkých Karlovicích. Seriál pěti závodů v různých sportovních disciplínách pro dospělé i děti, který pořádá během celého roku karlovický Resort Valachy, tradičně zahájí závod na běžkách Noční stopa Valachy v sobotu 18. února.

„Loni nám počasí nepřálo, pro nedostatek sněhu jsme museli běžky na poslední chvíli zaměnit za závod v běhu. Zato letos si to vynahradíme. Podmínky pro běžky ve Velkých Karlovicích jsou výborné, přírodního sněhu je dost, stopy jsou kvalitní a pravidelně upravované, zkrátka se můžeme těšit na opravdu pěkný sportovní zážitek,“ láká prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Pro závodníky bude připravena trasa dlouhá 15 km vedená údolím Léskové ve směru k hotelu Horal a zpět k hotelu Galik, kde bude start, cíl i zázemí i s možností převlékání a občerstvení.

Startuje se intervalově, první závodník vyrazí na trať v 18 hodin. Zájemci se mohou registrovat za výhodnější startovné on-line na webu www.valachytour.cz, přihlášení bude možné i v den konání v hotelu Galik. „Podmínkou účasti je z bezpečnostních důvodů čelovka. Závod se běží výlučně klasickou technikou,“ dodal Vladimír Sušil.

Vítězové se mohou těšit na hodnotné ceny, dospělí sportovci si mezi sebe navíc rozdělí prize money v celkové hodnotě 15 000 korun.

Závodu dospělých budou tradičně předcházet závody dětí v různých věkových kategoriích na kratší vzdálenosti. V 16 hodin se utkají děti do 6 let v klasickém běhu na 100 a 200 metrů. Starší děti pak budou závodit na běžkách na vzdálenosti od 700 do 2 100 metrů.

V rámci doprovodného programu si zájemci mohou nechat namazat běžky od odborníků z profesionálního ski servisu Avex a využít poradenství k používání vosků Skivo. K dispozici bude i testovací centrum běžek Fischer. Sportovci s předem uhrazeným startovným si mohou testovací běžky zapůjčit do závodů. Těšte se také na speciálně nasvětlenou trať pomocí moderní světelné techniky v okolí hotelu Galik.

Seriál VALACHY TOUR zahrnuje i letos celkem pět závodů v různých disciplínách pro dospělé i děti. Loni se do něj zapojilo téměř 3 000 sportovců. Svou účastí akce VALACHY TOUR podporují i známé sportovní osobnosti, což přináší účastníkům vzácnou příležitost poměřit síly s profesionály.

 

Závody VALACHY TOUR 2017

18. 2. Noční stopa Valachy

6. 5. Valachy duatlon

18. 6. Bike Valachy

4. 8. Valachy man

21. 10. Běhej Valachy

Fotografie zaslala Martina Žáčková, PR manažer Resort Valachy Velké Karlovice - děkujeme.

Noční stopa Valachy již 18. února

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka