Noc ve skleněném iglů

Když se řekne Finsko, mnozí si představí sníh a sauny. I dnes se vydáme do vzdálených míst, kde nabízejí něco netradičního, úžasného. Hotel Kakslauttanen nabízí ubytování v pravých loveckých srubech, ve sněhových iglú a ve skleněných komfortních iglú. Přes důmyslně prosklený strop můžete sledovat polární záři. Samozřejmostí je pak několik saun. Některé sruby mají vlastní saunu, každý večer však můžete využít největší kouřovou saunu pro 150 lidí se speciálními rituály.

V Igloo Village Kakslauttanen můžete strávit noc na sněhu v pravých sněhových iglú nebo pod dvacítkou luxusních, prosklených iglú, dejte si místní speciality v restauraci, která je celá z ledu a sněhu. Romanticky založené páry mohou mít svatbu ve sněhové kapli. Sněhová část hotelu je otevřena od prosince do dubna, dle místních podmínek a o romantické zážitky uprostřed sněhového království je velký zájem.

Sněhové igloo je vybaveno zimními spacáky pro extrémní teloty a hosté dostávají také silné vlněné ponožky a kapuce. Uvnitř sněhové iglú je teplota mezi -3 ° C až -6 ° C. Příjemněji je ve skleněných iglů, kde se ubytujete v pokojové teplotě a celou noc můžete sledovat miliony hvězd či polární záři. Skleněné iglú je zázrak moderní techniky. Postavené je ze speciálního skla, které udrží pokojovou teplotu a také se nezamlží, takže výhled je stále dokonalý. Každé takové iglú je vybaveno WC a luxusní postelí. Každý večer čeká na obyvatele horká sauna a osvěžení přímo v jezeře (díra v ledu).

Všechny sruby jsou vystavěny z mohutných kmenů borovic - KELO (stromy, které rostou pomalu a umírají ve stoje). Hotel nabízí celkem 40 Kakslauttanen luxusních srubů, z nichž pět jsou královské apartmá, jeden svatební a jeden tradiční laponský farmářský srub.

Podívejte se s námi na fotografie z tohoto resortu. A třeba si i jednou splníme svůj malý sen, vydat se za zážitky v Kakslauttanen.

Noc ve skleněném iglůNoc ve skleněném iglůNoc ve skleněném iglůNoc ve skleněném iglůNoc ve skleněném iglůNoc ve skleněném iglů

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka