Není nám to jedno!: projekt na podporu zdravého životního stylu dětí

Snahou je poukázat na význam zdravého životního stylu dětí, zjistit jak je na tom česká mládež, pokusit se získat prostředky na podporu zájmových sdružení. Připojte se i Vy! Do 30. září máte možnost přihlásit Váš projekt a získat tak finanční prostředky na jeho realizaci.

Není nám to jedno! je společným, společensky zodpovědným projektem firem Henkel ČR a Ahold (značky Albert). Obě touto formou podporují zdravý životní styl dětí. Ten neznamená jen zdravé stravování a dostatek pohybu, ale i smysluplné trávení volného času. S uměním trávit volný čas se však děti nerodí. K tomu bychom je měli navést my dospělí – rodiče, učitelé, vedoucí zájmových kroužků. Věříme, že tomu přispěje i tento projekt.

Proto se obě společnosti rozhodly oslovit všechna sdružení volnočasových aktivit pro děti a mládež v České republice a nabídly jim možnost přihlásit svůj projekt a získat na něj finanční podporu. Výtěžek z prodeje pracích prostředků firmy Henkel v prodejnách Albert, předběžně odhadován na jeden milion korun, podpoří ty nejlepší přihlášené projekty ze všech regionů republiky.

Popularizaci tématu zdravého životního stylu dětí pak má přispět dotazníkové šetření mezi školními dětmi. Výsledky by měly odhalit, kam se sociální trend za pět let od posledního dotazníkového šetření společnosti Henkel na toto téma posunul. Již v roce 2005 pořádala firma Henkel podobné šetření zaměřené na trávení volného času školních dětí. Letos se k tématu vrací a za přispění firmy Ahold rozšiřuje téma o stravovací návyky. Tímto získají ucelený obrázek o životním stylu našich dětí.

Z každého prodaného pracího prostředku firmy Henkel (Persil, Palmex, Rex nebo Perwoll) v prodejnách sítě Albert po celé České republice bude věnována 1 koruna na konto projektu Není nám to jedno! Vybrané peníze věnují zájmovým sdružením nebo institucím, které svými aktivitami přispívají k budování zdravého životního stylu dětí. Pokud ani vám není jedno, jak děti tráví svůj volný čas, jak se stravují či zda mají dostatek pohybu, nakupujte prací prostředky od firmy Henkel v prodejnách Albert v období od dubna do října.

Uzávěrka přihlášek projektů je 30. září 2010.

Není nám to jedno!: projekt  na podporu zdravého životního stylu dětí

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka