Není masáž jako masáž

Co očekáváte od masáže a která masáž je ta nejlepší? Jistě každý má jinou představu, jiné oblíbené procedury, jiné preference. Některé věci jsou však společné. Jak by se vám líbila masáž bez dostatku soukromí, na umaštěném prostěradle s masérkou, co zrovna nevoní? Naštěstí Vám můžeme poradit jak vybrat tu správnou masáž a také doporučit studio, kde si opravdu odpočinete, načerpáte energii a budete spokojeni.

Začínáme.
Jak vybrat to správné studio? První vstupní branou do studia bývají internetové stránky. Bohužel řada masérů má prezentaci na internetu neaktuální, zastaralou, amatérskou a nezajímavou. Jak zaujmout klienta při výběru kam si půjde odpočinout? Jistě dostatkem fotografií, příjemnou grafikou již navozující atmosféru studia, stejně jako množstvím podrobných informací o jednotlivých procedurách i zkušenostech maséra. Hledejte a ptejte se na certifikáty, používanou kosmetiku nebo délku procedury. Vybrali jste? Pak si rezervujte svůj čas. Masér by Vám měl nabídnout termín dle Vašich preferencí, ale v řadě míst může být na nejbližší dny již obsazeno. proto tedy svůj den plánujte s předstihem. Při telefonickém kontaktu se ptejte na vše co Vás zajímá a na co jste odpověď nenalezli.

Doporučení.
Pokud jste někde spokojeni, řekněte to přátelům. I u těchto služeb platí, že osobní doporučení je nejlepší pozvánkou.  

Příchod.
Při vstupu do salonu byste měli být přivítání masérem, který se vám představí, seznámí vás s procedurou, nabídne čaj, uvede do šatny (nebo ukáže místo pro odložení oděvu). Jistě vám i sdělí podle typu procedury jaký oděv si můžete ponechat, případně připraví osušku nebo jednorázové prádlo. Na převlečení byste měli mít vždy soukromí. Pokud je ta možnost můžete využít sprchu nebo se prohřát před masáží v infrakabině. Rozhodně by masér měl počítat i s časem na přípravu procedury. Uspěchané střídání klientů po třiceti minutách rozhdoně není pro tu správnou relaxaci to pravé. Důležitým bodem je také vstupní rozhovor, kdy masér zjistí případné kontraindikace a dozví se základní informace o zdravotním stavu klienta.

Interiér.
Studio pro vaší vybranou proceduru by mělo splňovat hodně kritérií. Pomineme-li povinné vybavení bez nějž by masér nedostal povolení k provozování své činnosti, jedná se zejména o doplňky. Základem pro spokojenost návštěvníka je dostatek prostoru, klid a atmosféra. Některé masérny jsou umístěny v minimístnůstce, často nedostatečně oddělené od ostatních provozů salónu a pak místo relaxace můžete poslouchat o čem se vedle baví kadeřnice se svým klientem nebo v lepším případě hity Evropy 2.

Hudba.
To je důležitá součást lepších masáží. Pečlivě vybraná, relaxační hudba pomáhá masérovi vytvořit tu správnou pohodovou atmosféru. Podporuje relaxaci a je opravdu podstatnou součástí konečné spokojenosti.  

Vlastní poležení.
Masér by měl mít k dispozici pohodlné lehátko, s otvorem pro hlavu - důležitý zejména při masážích zad a šíje. Po každé proceduře je nutné vyměnit prádlo. Lepší masérkské studia se poznají používáním ručníků a prostěradel a nikoliv jednorázové buničiny. Přece jen i zde jde o uvolnění a pohodu zákazníka a ten musí mít jistotu, že si lehá do čistého, pohodlného lůžka. Dojem dělá i lůžko při příchodu - ozdobené stočenými ručníky, dekorací nebo květinou. Prostě vše je připraveno a tento čas patří jen vám.

Doplňky.
Každý salon by měl mít svůj styl, prostor by neměl být zcela zaplněn, i zde platí že méně je mnohdy více. Atmosféru doplní zapálené svíce a lampičky nabízející rozptýlené světlo. Místnost se zářivkou opravdu již dnes klientům nestačí.

Bolest nepotřebujete.
Zejména pánové vyžadují při masáži aby tělo pořádně masér prohmátl, klidně až za práh bolesti. Vždyť správný chlap něco vydrží a bolest je znamením, že masáž je pořádná. Není tomu tak. Masáž nemusí vůbec bolet - tedy při samotné masáži ani po ní byste neměli pociťovat nepříjemné pocity a bolest. Relaxační masáž je pak daleko víc o správném dotyku na správném místě a i když je správná intenzita důležitá, nesmí být masáž prováděna bolestivě. Nestyďte se a řekněte si, je-li při vaší masáži něco nepříjemného, stejně jako když pocítíte bolest. Masér je tu pro vás a vzájemná komunikace je také potřebná.

Závěr procedury.
Po proceduře by měl být prostor na krátkou relaxaci klienta u dobrého čaje či vody. Je třeba doplnit tekutiny, nechat doznít proceduru, mít čas na oblečení. U pravidelných klientů je dobré i zhodnotit masáž a domluvit si další termín.

Ptáte se kde vám splní nejvíce požadavků na příjemné - wellness masáže? Vyzkoušeli jsme velká studia i malé salóny, v Praze i po celé ČR. Přidáváme tedy několik typů:

Masáž horkými kameny ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Klient má k dispozici saunu, páru, vířivku i bazén. Masáže probíhají v oddělené kabině při relaxační hudbě. Po masáži jste zabaleni do deky a s čajovým servisem relaxujete v prosklené terase s výhledem do čisté přírody, v zimě na sjezdovku na protějším svahu. Snad nejlepší relaxace po masáži je zde.

Masáž orientální, zajímavá, neobvyklá, plná ovocné vůně. V hotelu La Palais v Praze na Vinohradech. Možnost využít Health Club.

Masáž aromateraputická s nejlepším dotekem. Relaxační studio M, Praha 10. Výborný poměr cena/výkon, příjemné prostředí a zejména vlastní výkon masérky zaslouží to nejlepší doporučení.

Remineralizační zábal s masáží ve Wellness hotelu Frymburk. V krásném prostředí v kombinaci perličkové koupele se zábalem do mořských řas, peelingem a masáží. Určitě nejlepší kombinovaná procedura.

A tak bychom mohli pokračovat. Přejeme i vám šťastnou ruku při výběru té správné procedury u kvalitního maséra.

Masáže v L-SPA hotel LANTERNAMasáže v L-SPA hotel LANTERNAMasáže v L-SPA hotel LANTERNAprostory L-SPA hotel LANTERNArelaxace po masáži při čaji, LanternaLe Palais - Pure Spa masážeLe Palais - Pure Sparelaxační terasa v L-SPA hotel LANTERNARelaxační studio M Praha 10Masáže v L-SPA hotel LANTERNArecepce Pure Spa & Health Clubmasáž lávovými kameny Lanterna

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka