Nenechte si ujít soutěže pořádané v rámci WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013

Prestižní 15. kosmetický veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013 se uskuteční v prvních březnových dnech (1.–2.3.2013) opět v moderních halách areálu PVA EXPO PRAHA – LETŇANY!

Mezinárodní veletrh kosmetiky WORLD OF BEAUTY & SPA se stal bezesporu nejprestižnější veletržní událostí oborů zaměřených na krásu těla i duše. Účast na něm je výzvou pro všechny, kteří chtějí vidět ale i třeba na vlastní kůži zkusit novinky ze světa i z tuzemska. Pomohou jim v tom známé tváře - naši nejlepší vizážisté, kadeřníci, školené kosmetičky, nehtové designerky, pedikéři, módní návrháři, odborníci nabízející přístroje a na formování postavy, fyzioterapeuté, maséři, odborníci na relaxaci a alternativní metody diagnostiky a preventivní péče. Část veletrhu je věnována biokosmetice a přírodní péči.

Veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA provází celá řada oborových soutěží pro dospělé i juniory. Soutěží se o hodnotné ceny, mnohdy také o možnost reprezentovat Českou republiku v zahraničí.

Páteční den začíná Českým a mezinárodním mistrovstvím v nailartu, tentokrát na téma Krásné a záhadné starověké civilizace.
Účastnit se budou dospělí nehtoví designeři i junioři- finalisté soutěží v Budějovicích a v Lanškrouně. V půl jedné se potom na „nehtovém podiu“ představí manikérky v jejich pohárové soutěži, tentokrát budou používat tzv „gel-lak“. Vítězové obou soutěží postoupí na finále v Norimberku při veletrhu Haare v říjnu 2013.

Od deseti hodin bude probíhat na juniorském podiu „Crazy móda“ – soutěž ve špendlení finalistů designerské soutěže juniorů AKAKOS.

Odpolední soutěžní program bude ve znamení líčení a účesů. V půl třetí odstartuje Pavel Bauer svoji prestižní soutěž týmů vizážista-kadeřník-model pod názvem CREATIVE IMAGE TEAM 2013, tentokrát na kreativní finálové téma plné barev „Colour game.“

Sobotní den bude soutěžně velmi pestrý. Od rána poběží na juniorském podiu soutěže juniorských kadeřníků a kosmetiček - finalistů CalibrCup Lanškroun – na téma prozářené létem a krásnými dívkami - „Dívka pláže“. Novou soutěží spojenou s krásným sportovním vzhledem budeFatZeroBeauty& Fitness Cup 2013.

Milovníky kulinářských a cukrářských specialit jistě osloví Finále cukrářské soutěžeSvatební dort roku 2013- www.svatebnidortroku.cz

Pro nejmladší jsou připraveny finále International Arts&FashionConventionSpring 2013.

„Highlights“ sobotního odpoledne plné vůně Italie tajemných masek bude soutěž ve fotomakeupu Štěpánky Podroužkové na téma „Benátská noc“. Pro kadeřníky připravili Jan Hlaváček, Martin Loužecký, Blanka Hašková, Romana Topinková, Honza Cigánik, a Táňa Vélová téma „stotisícové“ soutěže „INSPIRACE 2014“.

Soutěžit o ceny se bude také ve „wellness a spa centru“ DEXTER ACADEMY (ceny v hodnotě 45 tis.Kč), vystavovatelské firmy budou losovat své výherce – např. firma Datura zorganizuje slosování o přístroj DERMAPEN za 43 tis. Kč a mnoho dalšího….

Každoročně jsou za nejatraktivnější soutěže návštěvníky považovány Creative Image team, který se zaměřuje na celkovou image a Fotomake-up 2013, jež ukazuje dokonalou tematickou vizáž. Rádi bychom Vám přiblížili stručnou charakteristiku těchto dvou oblíbených soutěží a třeba se i mezi Vámi najde budoucí soutěžící.

Chcete se přihlásit do soutěže?

Pro obdivovatele i nositele módních stylů i soutěživé jedince a jejich fanoušky je opět připravena škála soutěží. Pavel Bauer připravil na pátek pro talentované týmy kadeřník-vizážista-modelka další kolo soutěže CREATIVE IMAGE TEAM, tentokrát budou finalisté vybráni podle zaslaných fotografií na téma „NEW ROMANTIC“.

Hudebně - stylistický směr vznikl koncem 70 let ve Velké Británii. Jeho hlavními představiteli byli: Ultravox, Visage, Culture Club, HumanLeague, OMD, DuranDuran, ABC, Talk Talk, Adam and the Ant, Japan a mnoho dalších.

Kromě hudebního směru, který se vyznačoval typickým futuristickým zvukem a používáním kláves a syntetizátorů, které převládaly nad klasickým zvukem kytar, se objevil nový módní styl čerpající z anglického novoromantizmu, nových materiálů a technologií, který byl pojmenován "New romantic". Tento styl a použití barev měl navodit melancholickou až nostalgickou náladu s provokativním nádechem díky doplňkům jako byly šátky, šperky a výrazný make-up. Hedvábné košile s fižím  zjemňovali vojenské uniformy. Vlasy vyčesané na temeni hlavy s ofinou výrazně spuštěnou do čela a hýřícími všemi barvami, silně krycí make-upy s dominantními  barvami  fialovou, růžovou, černou se staly hlavními znaky tohoto stylu, který byl odpovědí na punk rock a glam rock.

Z českých kapel bychom mohli připomenout OK Band a Oceán, které navazovali na tento hudební styl u nás v 80 letech.

V současné době tento styl zažívá znovuzrození ovšem v modernější podobě.  Díky novým materiálům a možnostem se nabízí kreativně vytvořit, nafotit a poslat své dílo do semifinále již 7. ročníku soutěže Creative Image Team, který je složen s vizážisty kadeřníka  a modelky.

Do soutěže se můžete hlásit do konce roku 2012. Více informací najdete na www.beautyexpo.cz.

Štěpánka Podroužková připravila pro sobotní soutěž ve fotomakeupu téma „BENÁTSKÁ NOC“. K tématu uvedla: „Inspirovala jsem se tradičním karnevalem, který se v Benátkách koná už od 13. století. Jeho symbolem jsou benátské masky, zhotovované speciální technikou a bohatě zdobené zlatem, drahými kameny a peřím. Málokdo ovšem ví, že někdy se masky malují přímo na obličej a mohou se tak stát základem fotomake-upu.“

A jak taková „BENÁTSKÁ NOC“ VYPADÁ?

Karneval se koná každý rok začátkem února, kdy Benátky zaplaví lidé v kostýmech a maskách, všude zní hudba a smích. V jindy téměř prázdných sálech benátských paláců se konají večírky a maškarní bály. Tuto slavnost si neužívají jen turisté, ale i sami Benátčané. Na kostýmech ve stylu renesance nebo baroka pracují často i několik měsíců. Každý kostým musí být doplněn maskou, pod níž lidé skrývají svou identitu a zbavují se zábran. Jen stěží potkáte dvě stejné masky, většinou jsou naprosto unikátní a ty historické se v rodinách předávají z generace na generaci. Tradiční benátské masky jsou vyráběny z kůže nebo sklářskou technikou tak, aby se dokonale přizpůsobily obličeji a dovolily pleti dýchat.

Původně byly bílé, ale ve středověku se objevily masky v podobě harlekýna nebo pierota, které vycházejí z Commedie Dell´arte. Dodnes je klasikou bílá maska bautta ve tvaru obličeje – k ní se nosí černá kápě nebo hedvábný závoj. Moretta je oválná černá sametová škraboška, kterou si oblíbily především ženy. Známá je tzv. smutná maska volto, ale objevuje se i řada moderních variant. Oblíbený je také způsob malování masek přímo na obličej, který nabízí spousta pouličních malířů. Tradičním doplňkem lidí s maskami je zrcadlo, v němž si mohou prohlížet svou novou tvář.

Uzávěrka přihlášek do Foto make-upu 2013 je 10.1.2013.

Foto poskytl pořadatel akce.

Nenechte si ujít soutěže pořádané v rámci WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013Nenechte si ujít soutěže pořádané v rámci WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013Nenechte si ujít soutěže pořádané v rámci WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013Nenechte si ujít soutěže pořádané v rámci WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013Nenechte si ujít soutěže pořádané v rámci WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013Nenechte si ujít soutěže pořádané v rámci WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013Nenechte si ujít soutěže pořádané v rámci WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013Nenechte si ujít soutěže pořádané v rámci WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013Nenechte si ujít soutěže pořádané v rámci WORLD OF BEAUTY & SPA jaro 2013

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka