Několik dojmů z veletrhu FIBO

Ve dnech 22. – 25. dubna se v německém Essenu konal největší evropský veletrh pro obory fitness, wellness a zdraví - FIBO. Celkem se ho zúčastnilo 560 vystavovatelů ze 60 zemí a více než 53 tisíce návštěvníků. Mezi nimi nechyběla prezidentka FISAF, tedy mezinárodní federace sportovního aerobiku a fitness, Dr. Jitka Polášková. Požádala jsem ji o několik dojmů z návštěvy veletrhu. Zde jsou některé z nich:


Veletrh znám a sleduji víc jak 10 let. Poprvé jsem ho navštívila v souvislosti se závody sportovního aerobiku. Veletrh letos oslavil pětadvacetileté výročí své existence a za tu dobu sleduji zřetelný posun od oblasti bodybuildingu, kulturistiky a výživových doplňků k dnes moderním trendům wellness, péče o zdraví a správného používání přístrojů.

Co Vás na veletrhu překvapilo?
Bylo toho hodně, o čem by se dalo mluvit, ale zapůsobilo na mne množství návštěvníků, zvláště pokud uvážíme, že v té době vrcholila kalamita v leteckém provozu. Přesto se podařilo zabezpečit konání i úroveň naprosté většiny domluvených doprovodných programů.
Další zvláštností byla možnost všechno si na místě vyzkoušet, hlavně přístroje, pomůcky.
Spousta návštěvníků využila možnost si na veletrhu sami aktivně zacvičit s nejlepšími lektory. Tato možnost byla zcela zdarma v rámci vstupného na veletrh. Ve dvanácti halách bylo několik tělocvičen, zón pro aerobik, spinning, ale především taneční aktivity.
Překvapila mne také pohodová atmosféra, kterou prezentéři dokázali vytvořit a jak dokázali komunikovat s příchozími návštěvníky. Uměli doslova vtáhnout příchozí návštěvníky do svého programu.

Jaké jste vysledovala trendy?
Jedním z trendů je měřitelnost výsledků cvičení kterou nabízejí moderní sofistikované metody a kterou klienti vyžadují.
Novodobé přístroje pro cvičení jsou jednak víceúčelové, ale směřované ke správnému používání,jednak velmi specializované. Nově se také  objevuje více přístrojů na měření zapojení hlubokého svalového systému.
Relativně novým trendem je také větší zapojení seniorů do fitness cvičení a důraz na vhodnou skladbu  programů pro seniory ve fitness centrech, kde jsou nyní v kurzu balíčky služeb a systémy klubového členství.
Další nejnovější trendy jsem zaznamenala v oblasti nabídky preventivních a pohybových aktivit pro děti.
Seznámila jsem se také s mnoha novinkami, jako je Flowin dance nebo nové formy medical pilates.

Děkuji za rozhovor.
Ptala se Petra Dolanská

Několik dojmů z veletrhu FIBONěkolik dojmů z veletrhu FIBONěkolik dojmů z veletrhu FIBO

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka