Nejvyšší, nejmladší a nejrodinnější ledovec v Rakousku

Kaunertalský ledovec je považován za nejmladší, protože byl lyžařům zpřístupněn teprve v osmdesátých letech. Na širokých sjezdovkách Kaunertalského ledovce se dá lyžovat v klidu a bez stresu, na Pitztalu nejvýše a Stubai je zase ideální pro rodiny s dětmi.

Kaunertal (1.273 až 3.108 metrů): Nejmladší ledovec v Tyrolsku
Kaunertalský ledovec je považován za nejmladší, protože byl lyžařům zpřístupněn teprve v osmdesátých letech. Na širokých sjezdovkách s přírodním sněhem se dá lyžovat v klidu a bez stresu.  Díky dostatečné kapacitě lanovek a vleků byste dlouhé fronty hledali marně.  Odpočinková dovolená je tady proto zaručena.  Kaunertalský ledovec dnes přitahuje především také mladé publikum. A také proto se sezóna zahajuje právě ve snowparku Kaunertal. Od 11. do 13. října 2013 se bude konat tentokrát už 28. Kaunertalský Opening – se soutěžemi, párty a velkým testovacím festivalem. Od 16. do 17. listopadu 2013 mohou snowboardisté během goodboards-Tour testovat ročně vyráběné, stylové boardy pro dospělé v dřevěném designu. Rodiny se v Kaunertalu mohou po celou zimu těšit na atraktivní nabídky: Děti do deseti let jezdí v doprovodu alespoň jednoho rodiče po všech 38 kilometrech ledovcových sjezdovek zdarma.

Zvláštností Kaunertalského ledovce je jeho bezbariérovost. Již v létě obdržel Kaunertal za své bezbariérové vybavení dvě ocenění. A také v zimě si sjezdovky na ledovci mohou vychutnat například vozíčkáři na speciálních monoski-saních. Také všechny přístupy k lanovkám, do restaurací, k toaletám a na vyhlídkovou plošinu jsou samozřejmě bezbariérové. Dokonce parkoviště se nachází přímo na okraji sjezdovky.

Pitztal (1.680 až 3.440 metrů): Nejvyšší ledovec v Tyrolsku
Na Pitztalském ledovci se lyžaři od roku 1983 dostanou vůbec nejvýše: až 3.440 metrů nad mořem. Nikde jinde v Rakousku se lanovkou nedostanete výše než tady. Od minulé zimy jezdí nová lanovka Wildspitzbahn do nadmořské výšky 3.440 metrů. Dolů pak vede cesta po celkem 37 kilometrech dlouhých a 84 hektarů rozlehlých sjezdovkách. V nové, futuristické, stříbrně svítící horní stanici je umístěna nejvýše položená kavárna v Rakousku, Café 3440. Z panoramatické terasy volně se vznášející v prostoru si mohou návštěvníci vychutnat pohled na 3.774 metrů vysoký vrchol Wildspitze a více než 50 vrcholů okolních třítisícovek. Zatímco v Café 3440 si můžete vychutnat nejvyšší kávu v Rakousku, v cukrárně na horní stanici lanovky Gletscherexpress se podává nejvyšší trhanec a štrůdl. V této nadmořské výšce upéct dobrý trhanec ostatně není vůbec nic jednoduchého.

26. a 27. října 2013 oficiálně zahájí sezónu v Pitztalu nejvyšší ledovcový festival v Tyrolsku – testováním lyží na trati obřího slalomu, testováním snowboardů, workshopy o bezpečnosti při freeridu, lezením po ledu, barbecue a mnoha dalšími překvapeními. Od 27. února do 1. března 2014 se budou při 3. Pitztal Wildface odvážní závodníci ve freeridu po 30 minutách výstupu na 3.162 metrů vysoký vrchol Mittagskogel vrhat ze svahu do Mandarfenu.

Stubai (1.000 bis 3.210 metrů): Nejrodinnější ledovcové středisko Rakouska
S 26 lanovkami a vleky a 35 lehkými až náročnými sjezdovkami o celkové délce 62 kilometrů je Stubaiský ledovec největší ledovcovou lyžařskou oblastí v Rakousku. A dle lyžařského průvodce ADAC SkiGuide také oblastí nejvstřícnější k rodinám s dětmi v celých Alpách. A aby to tak zůstalo i nadále, probíhaly také v tomto roce značné investice: Horní stanice Gamsgarten ve výšce 2.620 metrů dostane novou přístavbu. V přízemí bude rozšířen Sportshop Gamsgarten na celkových 1.300 čtverečních metrů a dále dobudována půjčovna. Pro rodiny s dětmi je tady nová sjezdovka BIG Family Funslope Eisjoch, zábavná sjezdovka s vlnovkami, překážkami a skoky. Nejprudší sjezdovka Daunhill s až 60 procentním sklonem u čtyřsedačkové lanovky Rotadl a nová lyžařská trasa Bildstöckljoch nadchnou zkušené lyžaře a dodají jim novou porci adrenalinu.

Oficiální zahájení zimní sezóny se bude tradičně konat ve stylu Oktoberfestu, s akcemi jako „O-zapft is“  Bílými loukami 2.900 metrů nad mořem, 12. října 2013. Zahajovací akce sezóny ve snowparku „Moreboards Stubai Premiere“ proběhne se soutěžemi a řadou párty od 18. do 20. října. Snowpark Moreboards Stubai Zoo patří dnes ke špičkovým snowparkům Evropy. Největší test materiálu v Alpách, „SportScheck Gletscher Testival“, pak bude následovat od 7. do 10. listopadu 2013.

Foto: www.austria.info

Nejvyšší, nejmladší a nejrodinnější ledovec v RakouskuNejvyšší, nejmladší a nejrodinnější ledovec v RakouskuNejvyšší, nejmladší a nejrodinnější ledovec v RakouskuNejvyšší, nejmladší a nejrodinnější ledovec v RakouskuNejvyšší, nejmladší a nejrodinnější ledovec v Rakousku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka