Největší saunový svět a wellness areál

Zajímá vás kde je největší saunový svět v Evropě? Najdete jej v zábavním komplexu - aquaparku THERME ERDING, který se nachází v Německu nedaleko Mnichova. Wellness areál nabízí více než 12.000 m² klasických a moderních lázní. Zde si užijete více než 25 různých saun, aroma parních lázní, velkorysé termální bazény, četné oázy relaxace...

Celý prostor této, saunové, části aquaparku je k dispozici pro pohyb bez plavek a vstup je dovolen od 16 let. Zvláštní relaxaci a meditaci přináší podvodní hudba, relaxační hudba v jednotlivých saunách a při procedurách. Přírodu si můžete vychutnat v saunové zahradě s venkovním termálním bazénem a prostory pro opalování.

Aktuálně: Vyzkoušeli jsme - nový redakční článek se zkušenostmi z pobytu v Erdingu najdete zde!

Při vstupu do wellness ráje se ocitnete v "Římské vile", jejíž střechu lze odklopit, aby návštěvníky oslnilo denní slunce, či večerní měsíc a hvězdy. V této vile si můžete užít termální léčivou koupel s relaxační podvodní hudbou. Kolem centrální vily se rozprostírají umělci navržené a vybudované sauny, ve kterých by se cítili blaze i staří Římané. Velká finská sauna nabízí saunový zážitek při otevřeném ohni a s relaxační aroma terapií. Kromě dalších druhů saun můžete vyzkoušet atrakci nazvanou "Canal Grande" - vodní lagunu pro milovníky saunování, ale také sportu.

Ve venkovním bazénu plném termální vody si můžete královsky odpočinout pod palmovými listy, nebo se můžete nechat unášet průtokovým kanálem. V zahradě "Eden" si odpočiňte pod opravdovými exotickými stromy jako je mango nebo papája. K tomu dostanete čerstvé ovocné pokušení, a budete se cítit opravdu jako v ráji. Pro opravdový gurmánský zážitek navštivte restauraci "La Cucina", kde ochutnáte exkluzivní kuchyni, kterou zavedl patron restaurace Guido Stocker.

V relaxační místnosti nazvané "Yin a Yang" leží hosté na pohodlných vodních postelích, k čemuž jsou jim předčítány příběhy plné fantazie. Vila Toscana nabízí atmosféru jižních krajin. Zde si můžete vychutnat saunování při vůni čerstvých bylin z oblasti Středozemního moře za doprovodu italské hudby. Tématicky pomalované zdi vás přímo zvou k návštěvě jižních krajin. Můžete si zde dopřát obličejovou masku s čerstvým medem, který zjemní vaši pleť.

Návštěvnice najdou v saunovém světě prostor nazvaný "Ladies only", který je určen výhradně jim. Při vstupu si dopřejí pleťovou masku a koupel nohou. Nacházejí se zde dvě sauny – jedna prostornější, určená zejména hovorům mezi návšěvnicemi, druhá menší, určená relaxaci.

V gejzírové jeskyni si návštěvníci dopřejí horkou páru, měnící se světelné efekty, uklidňující hudbu a vodní gejzír vystřelující do 5-ti metrové výšky. Nechybí zde ani solná jeskyně, potopená do červeného světla. Už staří Římané připisovali soli mocné účinky pro lidské tělo – ochranu, čištění, odpočinek, i léčebné účinky.

Kromě popsaných služeb na vás v největším saunovém a termálním světě v Evropě čeká mnoho dalších ojedinělých zážitků. Po našem vyzkoušení Vám přineseme další informace. Aktuálně: Vyzkoušeli jsme - nový redakční článek se zkušenostmi najdete zde!

A kam dál? Navštívili jsme termální lázně LAA v Rakousku, saunový svět a naturistický areál Bad Klosterlausnitz v německu, rakouský Bad Schallerbach. S redakcí wellness novin se můžete vydat i do wellness areálu a aquaparku Tropical Island u Berlína.

Video a kontaktní údaje:

 

Therme Erding Familienbad GmbH, Thermenallee 1, 85435 Erding
Tel.: 08122 - 22 70 -100

Největší saunový svět a wellness areálNejvětší saunový svět a wellness areálŘímské lázněSaunový ceremoniálRelaxační místnost

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka