Největší městská sauna Saunia

Saunia je jedno z největších městských saunových center v Praze. Nachází se v městské části Praha 5 Nové Butovice. Zde v prvním patře Galerie Butovice vyrostlo saunové centrum s rozlohou 900 m2. Pro návštěvníky je připraveno 5 druhů saun a parních lázní, dvoupatrová relaxační zóna a rozsáhlá ochlazovací zóna.

Skvělé možnosti relaxace s přáteli i ve dvou – to je Saunia Praha.

Pro milovníky vysokých teplot a klasického saunování jsme připravili finskou saunu s teplotou 95°C a parní náraz s teplotou 85°C. V něm probíhá automatický polev kamen vodou s vonnou esencí. Po jejím odpaření se rozeběhne podstřešní větrák, který nažene vůni a teplotu od stropu místnosti až k vám. Ve finské sauně se pravidelně poskytují také saunové ceremoniály. Ty probíhají tak, že saunér polévá kameny na kamnech vodou s vonnou esencí a následně horký vzduch nad kamny rozhání po sauně. Na saunující se návštěvníky vhání horký vzduch pomocí parních nárazů. Ovívání ručníkem je velmi příjemné a poskytuje nový zážitek ze saunování. Saunér Lukáš Poluk je zkušeným saunérem, který se již dvakrát zúčastnil Mistrovství světa v saunových ceremoniálech a je aktuálně vicemistrem ČR v saunových ceremoniálech.

Pro ty, kteří mají raději nižší teploty, je připravena tropická sauna s vysokou vlhkostí, soft sauna s 60°C a herbal s 45°C. V těchto saunách se prohřejete mnohem pomaleji, takže v nich lze vydržet i desítky minut a užívat si vůně dřeva a esencí, které se polévají na kamna.

Další možností pro relaxaci je parní lázeň se 100% vlhkostí a 45°C, kde si perfektně uvolníte dýchací cesty.

Po kvalitním prohřátí je potřeba se dobře ochladit. Na to můžete použít naše sprchy se zabudovaným mlžením, ochlazovací vědra a rozměrný ochlazovací bazének. Celé ochlazení můžete podtrhnout masáží těla ledem z naší ledové studny. Na konci Vašeho saunového cyklu Vás čeká dobře zásobený bar, dvě patra relaxační zóny s možností výběru sezení u stolečku nebo ležení na lehátku.
Přejeme příjemnou relaxaci a čas na oddech.

Foto: archiv provozovatele

Největší městská sauna SauniaNejvětší městská sauna SauniaNejvětší městská sauna SauniaNejvětší městská sauna Saunia

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka