Nejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázně

Vyzkoušeli jsme Grand Hotel Primus

Pokladnice tisíciletí, tak bývá označováno historické město Ptuj, nejstarší ve Slovinsku. Tradiční centrum vinařství, ale také známé termální lázně a aquapark, wellness oáza - to je Ptuj. Sem jsme zamířili při naší cestě po Slovinském wellness. Bydleli jsme v Grand Hotelu Primus, který je pojmenován po slavném římském generálů Primusu Markem Anthonym, mistrovi z Panonských legií, který použil jako první jméno Ptuj. Byli jsme nadšeni z hotelového bazénu.

V Terme Ptuj se můžete vydat do doby starých Římanů a dopřát si péči v římských lázní ve wellness centru hotelu. Zažijete svět relaxace, kulinářských skvostů a zábavy ve stylu starých Římanů. Opět výborné spojení wellness & gastronomie. V restauraci si vyberete kulinářské speciality slovinské a evropské kuchyně, nebo se necháte rozmazlovat tradičními pokrmy z římského období.

Luxusní wellness centrum Valens Augusta se skládá z Imperium wellness, termálních lázní, sauny Flavia a bazénů Vespasianova. Wellness oáza nabízí na 500 m2 vodní plochy, 400 m2 saunový svět a 700 m2 velké SPA centrum. Nechybí ani fitness centrum. Vydali jsme se tedy hned po ubytování na návštěvu wellness zázemí. Nejdříve jsme obdivovali hotelový bazén, který má velkou vnitřní část a také průplav do venkovního kruhového bazénu. Nechybí dětský bazén a vířivky. Termální voda a příjemné lenošení na slunci ve venkovní části je úžasnou relaxací. Minerální voda je bohatá na uhličitan sodný, je mírně zásaditá. Vodu zde získávají ze dvou vrtů z hloubky 1050 m. Teplota vody z vrtu je na povrchu 39 ° C a průtok činí 7 litrů za sekundu. Využívá se jak pro rekreační účely tak pro rehabilitaci a léčbu onemocnění pohybového aparátu, neurologických onemocnění a recmatických chorob.

Bazénový svět mají hoteloví hosté v ceně pobytu, za příplatek je pak saunový svět. Ten nabízí atmosféru římských lázní, je zde několik prohříváren a nechybí relaxační zóna s možností relaxace ve venkovní zahradě. Vydali jsme se tedy do potíren: solné parní lázně, aroma parní lázně, bahenní parní komory, finské sauny s chromoterapií a BIO programem. Klasická finská sauna s udávanou extrémní teplotou až 100°C nás čekala na závěr. Pro ochlazení je zde ochlazovací jeskyně, ledový bazén.

Pro hosty je připraveno 119 pokojů a v pokojích superior je k dispozici také termální voda v koupelně. Vyhlídka do kraje je moc pěkná a nechybí ani balkon s relaxačními křesly. Pro různé akce je k dispozici konferenční místnost s denním světlem a výhledem na okolí Ptuje.

Balneo a wellness procedury nabízí Imperium wellness a při prohlídce nás zaujaly dvě privátní wellness oázy, jedna v japonském stylu a jedna ve stylu orientálním. Zde probíhají kombinované procedury, zahrnující např. prohřátí, koupel, masáž, zábaly.

logo_shr_400

Thermal Park Ptuj

Naproti Grand Hotelu Primus je vstup do termálních lázní, aquaparku. Návštěvníci mají k dispozici 12 vnitřních a venkovních bazénů s minerální vodou o celkové ploše 4.200m ² vodní plochy. Jeden u bazénů nabízí vlnobití a zajímavá je i tobogánová věž s tobogány a skluzavkami. Některé tobogány jsou určeny ke sjíždění na gumových člunech. Ty jsou k dispozici také pro pomalou řeku.

Vyzkoušeli jsme jeden z tobogánů. Výšlap až na horní patro věže je velmi dlouhý a pozvolný, nejsou zde schody, jen nakloněné plošiny. Nicméně zážitek ze skluzavky stojí za výšlap. Bohužel mimo sezónu bylo k dispozici jen omezené množství tobogánů.

Ve vnitřní části je k dispozici saunový svět, který je však bez odborného dohledu a saunuje se v plavkách. Zato venkovní sauna je opravdu lákavá, jsou to totiž sudy. Bohužel při naší návštěvě nebylo otevřeno, ani jsme nezjistili kdy jsou v provozu. Nicméně netradiční saunování v sudových saunách by nás velmi zajímalo. Takže nakonec jsme se prohřáli ve venkovní sauně, srubu, který je součástí Thermal Parku a vstup je zde bez příplatku.

V Thermal Parku se nám velmi líbil olympijský bazén se skokanskou věží.

Opravdu zajímavou atrakcí je tobogán s průhlednou částí hned v horní části. Takový vyhlídkový tobogán je dobrý nápad.

 

Co se nám nejvíce líbilo při návštěvě slovinské Ptuji?

- historie místa
- hotelový bazén Grand Hotelu Primus s venkovní relaxací
- saunový svět 
- římský styl ve SPA hotelu
- tobogánová věž a skokanský můstek v Therme Parku Ptuj.

 

Nejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázněNejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázněNejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázněNejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázněNejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázněNejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázněNejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázněNejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázněNejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázněNejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázněNejstarší město Slovinska Ptuj a jeho lázně

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka