Nejlepší rakouské letní horské lanovky

Iniciativa "Nejlepší rakouské letní horské lanovky" prezentuje svou hitparádu 10 nejlepších zážitků v létě 2013 v rakouských horách. Nejrychlejší létací dráha Flying Fox na světě, dosahující rychlosti 140 km/h, na Asitzu Leogangu, Ledový palác na Dachsteinském ledovci a nejvýše položené kino v Rakousku (3.029 m) na Kitzsteinhornu jsou tři z deseti největších zážitků v létě roku 2013 v rakouských horách.

Horské regiony v Rakousku připravily pro návštěvníky kombinaci adrenalinových zážitků, přírodních senzací a kreativních nápadů. Všechny tyto a další atrakce v rakouských horách zastřešuje iniciativa Nejlepší rakouské letní horské lanovky.

Léto na horách 2013 – hitparáda zážitků v Alpách mezi Pfänderem a Dachsteinem
Letní sezona se blíží a do přípravy na ni se zapojil také projekt 10 nejlepších zážitků na rakouských horách v létě 2013. Zážitkem zvláštního druhu je vyhlídková plošina Adlerhorst na Rofanu vysoko nad jezerem Achensee pozoruhodně architektonicky ztvárněná v podobě
orlího hnízda. V Nassfeldu pluje na idylickém horském jezeře obklopeném mohutnými skalními masivy benátská gondola. Ve Fissu/Serfausu čekají na odvážlivce hned tři adrenalinové zážitky v podobě létacích atrakcí Fisser Flieger, Skyswing a Fisser Flitzer. Impozantní visutý most ve výšce 2.300 metrů na mořem na Stubnerkogelu v Bad Gasteinu je příslibem unikátních výhledů. Na Pfänderu nad Bregenzem, který je proslulý výhledem na Bodamské jezero rozlévající se ve třech sousedních zemích, umožňuje nový alpský přírodní park návštěvníkům nahlédnout do světa kozorohů, muflonů, jelenů a svišťů. Skvělým zážitkem pro odvážné děti je překážková trať pro elektrokola zvaná Schmidolins Feuerstuhl na vrcholu Schmittenhöhe nad letoviskem Zell am See. Lákadlem tyrolské lanovky na nejvyšší německou horu Zugspitze je kromě výhledu do čtyř zemí atraktivní muzeum Faszination Zugspitze.

Hitparáda 10 nejlepších zážitků v létě 2013 v rakouských horách

  1. Nejrychlejší dráha Flying Fox na světě (140 km/h) na Asitzu v Leogangu (Salcbursko)
  2. Ledový palác na Dachsteinském ledovci (Štýrsko)
  3. Nejvýše položené kino v Rakousku na Kitzsteinhornu ve výšce 3.029 m (Salcbursko)
  4. Umělecky ztvárněná vyhlídková plošina Adlerhorst na Rofanu nad Achensee (Tyrolsko)
  5. Benátská gondola na horském jezeře v Nassfeldu (Korutany)
  6. Adrenalinové zážitky pro celou rodinu ve Fissu/Serfausu: Fisser Flieger, Skyswing a Fisser Flitzer (Tyrolsko)
  7. Impozantní visutý most na Stubnerkogelu v Bad Gasteinu ve výšce 2.300 m (Salcbursko)
  8. Nový alpský přírodní park s výhledem do tří zemí na Pfänderu nad Bregenzem (Vorarlbersko)
  9. Dětská překážková dráha pro elektrokola Schmidolins Feuerstuhl na Schmittenhöhe (Salcbursko)
  10. Atraktivní muzeum Faszination Zugspitze a výhled do čtyř zemí na Zugspitze (Tyrolsko)

Detailní popis 10 nejlepších zážitků v létě 2013 v rakouských horách

  1. Nejrychlejší dráha Flying Fox na světě (140 km/h) na Asitzu v Leogangu (Salcbursko)
    Leogang je rakouská mekka milovníků horských kol, pořadatel mistrovství světa aj. Na střední stanici lanovky na horu Asitz čeká na zájemce jedinečná adrenalinová atrakce, kterou koncipoval specialista na atraktivní adrenalinové zážitky Jochen Schweizer. Létací dráha Flying Fox XXL je dlouhá 1.600 metrů, létá se ve výšce až 143 metrů a účastníci dosahují při letu rychlosti až 140 km/h.
    www.leoganger-bergbahnen.at
  2. Ledový palác na Dachsteinském ledovci (Štýrsko)
    Ledový palác (Eispalast) na Dachsteinském ledovci je mystický svět z ledu a sněhu. Návštěvníky ohromí zážitky ve věčném ledu, postavy vyřezané z ledu profesionálními tvůrci z Číny, ledové sloupy a křišťálový dóm. Letos se  tu nově objevil vůz formule I Boliden vyřezaný z ledu. Do jedinečného světa z ledu, světla a tónů se dostanete pohodlně horskou lanovkou na Dachstein.
    www.derdachstein.at
  3. Nejvýše položené kino v Rakousku na Kitzsteinhornu ve výšce 3.029 m (Salcbursko)
    V horní stanice lanovky na Kitzsteinhorn čeká pod názvem Gipfelwelt 3000 na zájemce multimediální zážitek extra třídy. Patří k němu mimo jiné Top of Salzburg, nejvýše položený a pohodlně dosažitelný bod Salcburska v nadmořské výšce 3.029 m. Dále Galerie národního parku s informačními zastávkami v nitru hory a velkolepá vyhlídková plošina. Nejnověji tu byla vybudována unikátní světová atrakce, kino Cinema 3000, ve kterém se na obří plátno promítají obrazy plné působivé přírodní atmosféry a úchvatné panoramatické záběry.
    www.kitzsteinhorn.at
  4. Umělecky ztvárněná vyhlídková plošina Adlerhorst na Rofanu nad Achensee (Tyrolsko)
    Lanovka na Rofan nad jezerem Achensee zpřístupnila návštěvníkům na vrcholu Gschöllkopf novou vyhlídkovou plošinu Adlerhorst, architektonicky koncipovanou jako obří orlí hnízdo na skále a umožňující ohromující panoramatický výhled. Z umělecky ztvárněné ocelové konstrukce mohou návštěvníci pozorovat „orlími zraky“ svět horského masivu Rofanu. Na plošinu lze od horní stanice lanovky dojít pohodlně pěšky.
    www.rofanseilbahn.at
  5. Benátská gondola na horském jezeře v Nassfeldu (Korutany)
    Originální benátská gondola i s autentickým gondoliérem šíří při pravidelných vyjížďkách po horském jezeře Rosskofelsee v Nassfeldu v Korutansku pravou benátskou atmosféru. Idylické jezero pod vrcholem Rosskofel je obklopeno skalními štíty Karnských Alp. Nassfeldská společnost provozující lanovky připravila tuto atrakci pro hosty na počest Itálie, která je odsud vzdálená jen několika set metrů. Nassfeld je nejdále na jihu položený člen iniciativy nejlepších rakouských letních horských lanovek.
    www.nassfeld.at
  6. Adrenalinové zážitky pro celou rodinu ve Fissu/Serfausu: Fisser Flieger, Skyswing a Fisser Flitzer (Tyrolsko)
    Fiss a Serfaus nabízejí svorně adrenalinové zážitky extra třídy pro celou rodinu uprostřed atraktivního světa hor. Z nabídky zdejších zážitků si zvláštní pozornost zaslouží tyto napínavé atrakce: Fisser Flieger je létací zařízení, ve kterém se účastníci řítí bezpečně přivázáni rychlostí až 80 km/h až ve výšce 47 metrů jako na rogalu do údolí. Skyswing je obří houpačka, jejíž kouzlo spočívá v propojení pocitu beztíže při 12 metrů dlouhém volném pádu se silami, které působí na úrovni čtyřnásobku zemské přitažlivosti. Třetí atrakce, Fisser Flitzer, je 2,2 km dlouhá letní sáňkařská dráha, na které čeká účastníky při cestě do údolí rychlostí až 45 km/h spousta napínavým překvapení.
    www.serfaus-fiss-ladis.at
  7. Impozantní visutý most na Stubnerkogelu v Bad Gasteinu ve výšce 2.300 m (Salcbursko)
    Na vrcholu Stubnerkogel vysoko nad Bad Gasteinem se nachází velkolepý visutý most široký jen jeden metr, který se klene ve výšce 140 metrů nad propastí. Kdo je dost odvážný na to, aby vstoupil na pohyblivou lanovou konstrukci, která odolává větru až do rychlosti 200 km/h, bude odměněn nádhernými výhledy.
    www.skigastein.com
  8. Nový alpský přírodní park s výhledem do tří zemí na Pfänderu nad Bregenzem (Vorarlbersko)
    Z hory Pfänder nad Bregenzem se otevírá jedinečný panoramatický výhled na Bodamské jezero rozlévající se u jeho úpatí. K atrakcím 1.064 metrů vysokého vrcholu patří vedle ohromujícího panoramatu také každodenní ukázky sokolnického umění na stanovišti Adlerwarte a nový, teprve letos dokončený alpský přírodní park mj. s kozorohy, muflony, jeleny a svišti.
    www.pfaenderbahn.at
  9. Dětská překážková dráha pro elektrokola Schmidolins Feuerstuhl na Schmittenhöhe (Salcbursko)
    Největší hvězda na vrcholu Schmittenhöhe je postavička Schmidolin. Vývěsní štíty s touto postavou označují na hoře nad Zell am See četné zdejší atrakce. K největším z nich patří dráha nazvaná Schmidolins Feuerstuhl („Schmidolinovy splašené trubky“), na které mohou děti jezdit na elektrokolech ve Schmidolinových stopách. Je to nejvýše položená dětská překážková motocrossová dráha v Rakousku.
    www.schmitten.at
  10. Atraktivní muzeum Faszination Zugspitze a výhled do čtyř zemí na Zugspitze (Tyrolsko)
    Nejvyšší hora v Německa Zugspitze (2.962 m) je přímo výstavním vyhlídkovým horským vrcholem na hranicích rakouského Tyrolska a Bavorska. Otevírá se z něho velkolepý výhled dokonce do čtyř zemí. K přiblížení fascinujícího kouzla alpského velikána Zugspitze návštěvníkům slouží dnes nově otevřené muzeum Faszination Zugspitze, jehož expozice se vrací do historie, a to až do okamžiku prvního zdolání této hory člověkem v roce 1820.
    www.zugspitze.at
Nejlepší rakouské letní horské lanovky Nejlepší rakouské letní horské lanovky Nejlepší rakouské letní horské lanovky

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka