Nejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske Toplice

Naše poslední zastavení na Slovinsku - lázně a aquapark Therme 3000

Naše redakční cesta pomalu končí a my jsme nemohli vynechat zastávku v Moravských Toplicích. Vyzkoušeli jsme termální lázně, obrovský aquapark Therme 3000 s 22 vnitřními i venkovními bazény, saunový svět v rámci Hotelu Livada Prestige. Pětihvězdičkový hotel nabízí vše potřebné pro tu nejlepší relaxaci. V těsném sousedství je aquapark Therme 3000 a v něm plno tobogánů, skluzavek a dalších atrakcí. Bazény nabízí speciální černou termální vody. Milovníky golfu potěší golfové hřiště.

Lázně Therme 3000 Moravske Toplice nabízí širokou škálu zážitků v části aquaparku, ale také pobyty v různých typech ubytování (od kempu až po pětihvězdičkový hotel).

Luxusní hotel Livada Prestige je prvním pětihvězdičkovým hotelem v Evropě, kde hosty překvapí možnost využít léčivou termální vodu přímo v hotelové koupelně. Ta je mimochodem velmi zajímavě včelněna do hotelového pokoje. Má vlastní prosklené stěny s vyhlídkou na bazén a golfové hřiště. Ve vaně si můžete vybrat z běžné vody a termální léčivé minerálky. Netradiční tvar koupelny, osvětlení, výhled - to vše láká k romantickým chvilkám ve dvou.

Pokoje tohoto hotelu jsou velmi dobře vybaveny, barvy navozují klid a předurčují pobyt jako vysloveně relaxační. Náš pokoj měl vedel krásné koupelny s výhledem také oddělené wc, klimatizaci, připojení k internetu, moderní TV, pěkný balkon s polohovatelným posezením.

Hotel Livada Prestige je součástí hotelových kapacit soustředěných v těsném sousedství areálu aquaparku Therme 3000. Zde hosté najdou také čtyřhvězdičkové hotely Termal a Ajda. Každý hotel má svou oázu s hotelovými bazény a saunový svět. Samozřejmostí je propojení s termálními lázněmi a aquaparkem Therme 3000.

Než jsme se vydali do velkých lázní, přivítali jsme klidovou zónu s bazény. Vnitřní bazény i venkovní část s terasami s lehátky slouží jen hostům hotelu. Uprostřed je nejteplejší bazén s černou termální vodou. Na bazény pak navazuje saunový svět, který má finskou saunu, aroma saunu, parní lázně. Ochladit se můžete jak pod vícefunkčími sprchami tak v bazénku. Relaxačí zóna je vnitřní i vnější. Vstup do bazénů i saunového světa mají hosté hotelu zdarma.

Kvalitní pokrmy místní i světové kuchyně nabízí hotelová restaurace.

Termální prameny byly v lázních Moravske Toplice objeveny díky pokusným vrtům při hledání ropy v polovině minulého století. Celková vodní plocha má 5.000 m2 a teplotu od 30-38°C. Největší zvláštností je unikátní černá termální voda s výjimečnými léčebnými vlastnostmi. Pomůže při léčbě revmatismu, kožních a dýchacích problémech a pooperačních stavech. Doporučená doba pro pobyt v tomto bazénu je 20 minut. Milovníky skluzavek jistě potěší výčet tobogánů a skluzavek, které jsou rozmístěné v areálu. Nechybí dětské skluzavky, 4 otevřené skluzavky pro rychlou jízdu, 24 metrová věž nabízí dva uzavřené tobány typu anakonda se 140 a 170 metrovou délkou a také žlutý tobogán v podobě rakety s volným pádem. Některé skluzavky mají zvukové a vizuální efekty. Nabízí se také divoká řeka, vodopády, vodotrysky, peřeje...

V Hotelu Livada Prestige je centrum thajských masáží. Velmi zajímavou masáží pak bude masáž s dýňovým olejem s obsahem bylinek z Panonské louky. Wellness cetrum Thermalium je wellness centrum, které poskytuje i exotické masáže (havajská, se zlatými listy a kameny, Ayurveda..).

V okolí hosté rádi využijí možnost cykloturistiky krajem vína, degustace vín, nebo třeba golfový turnaj. V kraji je možné objevit keramické dílny nebo třeba mlýn na řece Mura.

V hotelu Livada Prestige se nám velmi líbilo a jistě se sem brzo vrátíme.

Nejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske TopliceNejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske TopliceNejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske TopliceNejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske TopliceNejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske TopliceNejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske TopliceNejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske TopliceNejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske TopliceNejen úžasný aquapark nabízí slovinské Moravske Toplice

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka