Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach

pohoda, relaxace, wellness, atmosféra

Dokonalé uvolnění, zdravý odpočinek a regenerace sil v krásném prostředí. To čeká na návštěvníky v lázních Bad Griesbach. Měli jsme možnost vyzkoušet lázně, sauny i skvělý hammam. V lázních je k dispozici 13 bazénů s léčivou termální vodou o teplotě od 18°C – 37°C na celkové ploše 1.600 m². V okolí bazénů mají hosté dostatek ploch pro relaxaci na přírodních terasách. Ubytování doporučujeme ve velmi příjemném hotelu Drei Quellen Therme.

hdq_luftaufnahme_400

Hotel Drei Quellen Therme, čtyřhvězdičkový Superior splní všechny sny

Ubytovali jsme se v hotelu, kde snoubí bavorský venkovský styl a moderní komfort do příjemné a poklidné atmosféry. Při našem pobytu o nás pečoval majitel hotelu Gerhard Lidl. Hotel Drei Quellen Therme je jedinečný rodinný hotel v Bad Griesbachu, kde je myšleno na každý detail a vše je orientováno na maximální spokojenost a pohodlí ubytovaných hostů.

V ceně ubytování je celá řada služeb. Na pokoji najdete župany a ručníkový servis, košík s osuškou do lázní, je zde WiFi. V ceně pobytu je bufetová snídaně včetně zdravého koutku, welcome drink, odpolední koláč doplňující bohatou polopenzi. V té je zahrnuta galavečeře 1x týdně, čtyřchodové menu nebo salátový bufet. Strava lze zvolit také vegetariánská. O kvalitu pokrmů se stará šéfkuchař Hans Gimpel, který působí v hotelu od roku 1992.

Saunový svět Hotelu Drei Quellen Therme

Zregenerovat tělo a uvolnit se můžete v replice rottálského selského stavení z 18. století, ve kterém se nacházejí 4 různé sauny. Selský styl ladí k jednotlivým prohřívárnám, které doplňjí četná zákoutí odpočíváren pro relaxaci. Odpočinek na pohodlných postelích v selských jizbách s řadou doplňků je opravdu snový. Ve finské sauně je nainstalována technologie pro automatické nálevy. Sauna s okýnkem má svůj půvab. Ženy nebo rodiny spíše využijí biosaunu - sanarium s nižší teplotou. Nechybí ani parní lázeň. Relaxační je pak v prvním patře umístěná chlebová sauna. Prohřívání při 40°C je velmi relaxační, zvláště, když je doplněné vůní čerstvě upečeného chleba, která stimuluje tvorbu hormonů štěstí. Ze saunového statku je přístup na terasu s bazénem.

Saunový svět mají hosté hotelu zdarma v rámci pobytu.

hdq_pool_saunastadl_400

Lázně Bad Griesbach

Z hotelu je do lázní přístup podzemní chodbou. Během pár minut již stojíme na recepci. Hopteloví hosté mívají vstupy do lázní součástí balíčků nebo platí zvýhodněné vstupné. Lázně nabízí bazény na terasách, které jsou pěkně upravené a nabízejí relaxaci v klidu a v přírodním prostředí. Pro relaxaci jsou připravena lehátka nebo třeba houpací lůžka Fatboy. Bazény o teplotě až 37 °C jsme si vyzkoušeli. Je zde venkovní bazén pro kondičníé plavání, uvnitř nechybí bazén pro pravidelná cvičení. V bazénech je instalováno množství perliček, masážních trysek, nebo rychlá kruhová řeka. U ní je půbavným doplňkem několik malých sošek - postaviček koupajících se hostů.

Ocenili jsme příjemné prostředí menších lázní, relaxační atmosféru, klid a pohodu. Lázně si oblíbí také milovníci golfu, jelikož nedaleko je golfový resort. V okolí se dá skvěle sportovat, využijte nejrozsáhlejší souvislou síť stezek pro nordic walking v celém Německu, vydejte se na cyklostezky třeba na elektrokole, které vám zde zapůjčí. Načerpejte novou energii v horkých vodách pramenů v Bad Griesbachu. Léčivá síla minerální vody, která zde prýští z hloubky 1.522 m, vám udělá dobře a prospěje vašemu zdravotnímu stavu. Jedinečné lázně Bad Griesbach můžeme doporučit návštěvníkům, kteří hledají relaxaci a zdraví, orientují se na kvalitní gastronomii a vyhovuje jim klidné prostředí.

 

Turecká lázeň „Hamam“

Vyzkoušeli jsme také svět orientální procedury hammam. Hammam nelze prohlédnout - orientální vzhled zde již má vlastní vstup. Ve vnitřní části je prostor recepce, zde si odkládáme župabny a plavky a halíme se do stylových zástěrek. Procházíme kruhovým prostorem, který zde slouží jako křižovatka, komunikační prostor a vstupujeme do části s horkou lázní. Bazén je uprostřed a kolem něj je několik prohříváren, parních komor. Zde jsou umístěny také tradiční plechové misky na polévání studenou či teplou vodou. Tradičním mýdlem a žinkou si děláme první slabší peeling a po důkladném prohřáítí vstupujeme do masérny. Speciální místnost s velkým, mramorovým stolem, který je prohříván a slouží pro nás jako lůžko. Masér nejdříve provede (nebo dokončí) peeling celého těla a následuje bublinková, mýdlová masáž. Staré, tradiční procedury jsou velmi příjemné. Překvapil nás závěr procedury v hammamu. Relaxace ve velké klidové zóně, přesně v orientálním provedení s nápojovým servisem dle výběru a ovocem potěší a dokončí orientální proceduru. Dopili jsme čaj a vydali se za dalšími zážitky. Je však nutné dodat, že zdejší procedura hammam se nám velmi líbila a předčila i některé procedury, které jsme měli možnost zažít přímo v Turecku.

Díky svému tradičnímu pojetí se Hamam stává opravdu jedinečným zážitkem. Ničím nerušený pobyt v turecké lázni vám umožní ponořit se sám do sebe a relaxovat. „Nechat plynout“- to je základní postoj, který se vám snažíme v lázni Hamam zprostředkovat a naším cílem je, abyste si ho přenesli i do svého běžného života. Stačí pár hodin a pocítíte v sobě novou sílu. Cítíte se osvobození - vaše pokožka, duše i myšlenky jsou čisté. S novou sílou se můžete vrhnout do starostí všedních dnů. Vnímejte všemi smysly a uvolněte se v turecké lázni Hamam termálních lázních Bad Griesbach.

Nevyšel nám čas objevit novou saunovou část - SaunaPur. Lázně nabízí také solnou jeskyni, beauty procedury, zdravotní masáže, přírodní zábaly nebo Nordic-Aqua-Fitness. Tak tedy příště, protože už dnes si můžeme slíbit, že sem se na relaxační pobyt opravdu vrátíme.

Užívejte si bavorského Toskánska a dopřávejte si toho, co vám dělá dobře. Setkáte se zde s mottem "zdravým být, zdravým zůstat" a v hotelu Drei Quellen sestaví vaší dovolenou v tak, abyste po návratu do všedního dne byli plni nových sil. "Vaše přání jsou naší radostí a motivací" zce české hosty majitel hotelu pan Lidl.

Nejvíce se nám líbilo:

- poctivý přístup majitelů hotelu i personálu
- selský saunový svět v hotelu
- klidné prostředí lázní
- relaxační bazény, houpací Fatboy
- pestrá nabídka služeb

Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka