Navštívili jsme největší lázně Evropy

Termální lázně Johannesbad Bad Füssing

Bad Füssing v Bavorsku patří k nejoblíbenějším destinacím lázeňských rekreantů. Vodní plocha 12.000 m2 ve třech lázeňských areálech láká k relaxaci a regeneraci. Vydali jsme se uprostřed prázdnin navštívit Johannesbad, největší lázně v Evropě s 6 vnitřními a 7 venkovními bazény. Náš pobyt zpříjemnil velký ohňostroj přímo v lázních a tak jsme jej mohli sledovat přímo z bazénů. Vyzkoušeli jsme místní sauny, příjemnou masáž, spojení wellness a gastronomie a hlavně relaxaci v bazénech.

Bad Füssing v Dolním Bavorsku je vlajkovou lodí mezi všemi bavorskými lázněmi a může se pochlubit největším počtem hostů, kteří zde nocují. Tajemstvím úspěchu jsou vlastnosti místní léčivé vody, světoznámé svými účinky a také příznivé ceny v nejrozsáhlejším termálním areálu Německa. I díky cenové strategii managementu lázní vzrostl za posledních pět let počet českých hostů o 500 procent. Dalším důvodem je snadná dostupnost Bad Füssingu z Čech. Od česko-bavorského hraničního přechodu Strážný-Philipsreut je to do Bad Füssing pouhých 87 kilometrů.

Největším lákadlem v Bad Füssing jsou jistě světově proslulé termální prameny. Vyvěrají zde z tisícimetrové hloubky o teplotě 56 °C a obsahují zvláštní druh sulfidu síry, který ma výrazné účinky při léčbě onemocnění kloubů. Tato mimořádná léčebná vlastnost termální vody v Bad Füssing a jedinečné složení jejích účinných látek je cítit při každé termální koupeli. Podle studie vypracované Institutem pro výzkum přírodních léčiv vykazuje více než 70 procent hostů s kloubním onemocněním výrazné zmírnění bolestí a poměrně značné zlepšení pohyblivosti kloubů, problémů s páteří, revmatických onemocnění a mnoha dalších neduhů dnešní doby.

Jednodenní vstupné do všech termálních bazénů v rámci lázní Johannesbad je v ceně 12,50 Eur. Večerní vstupné po 17. hodině je za 7,50 EUR. Otevírací doba je od pondělí do soboty od 7:30 do 21 hodin. Saunový svět od 11 hodin. V neděli je otevřeno do 18 hodin.

Termální lázně Johannesbad jsou plné superlativů – 4500 m² vodních  ploch a 60.000 ploch k odpočinku – to jsou největší termální lázně v Německu, Johannesbad Bad Füssing. Návštěvníci zde mohou využít 13 termálních bazénů, bezpočet podvodních masážních trysek, perličkové koupele a přes 100 m dlouhý kanál s proudící vodou. Ve vulkanické lázni se koupající díky skalním útvarům, vodopádu, vulkánu a večerním světelným efektům přenesou do fascinujícího světa. K tomu nejlepšímu patří navíc také 35 m dlouhý plavecký bazéntermální bazén s vlnobitím v zastřešené vnitřní části lázní.

Teplota vody v termálních bazénech se pohybuje mezi 27 – 39 stupňů Celsia. Hosté se koupají v bazénech se sirnou termální vodou z vlastního pramene Johannesquelle, který tryská z hloubky okolo 1000 m, a který je státem uznávaným léčivým pramenem.

Saunový svět v Johannesbadu jsme vyzkoušeli i když venkovní teplota atakovala teplotu některých prohříváren. Sauny ve 2. patře areálu Johannesbad nabízí komornější atmosféru. Jedná se o menší saunový svět, sauny jsou pouze vnitřní a hosté mají k dispozici venkovní terasu s lehátky. Ve finské sauně probíhají každou celou hodinu saunové ceremoniály, zde se jmenují Aufguss. Obzvláště se líbil ceremoniál s vůní lemongrass. Vedlejší sauna je s nižší teplotou 85°C, v rohu jsou kachlová kamna a má velmi příjemnou atmosféru s vůní borovice. Další dvě prohřívárny jsou pak s nízkou teplotou a vůněmi. Poutavá je osmanská potní lázeň a zaujme i indická prohřívárna. Čtveřici saun doplňuje ještě horká parní lázeň. Bad Füssing nabízí také velkolepější saunový areál Saunahof, umístěný do 200 let starého statku.

I když většinu návštěvníků z ČR tvoří hosté, přijíždějící na jednodenní koupání, doporučujeme pobyt v některém z lázeňsjkých hotelů. Bad Füssing disponuje takřka
15.000 lůžky. Kapacity jsou nejen v hotelích, pensionech i apartmánech, ale k dispozici je hned několik kempů. Naše redakce využila ubytování v hotelu Ludwig Thoma. Nachází se na okraji města Bad Füssing. Klidná lokalita je velkou výhodou, další je dostupnost do centra, kam se pěšky hosté dostanou za několik minut. V sousedsví hotelu jsou také lázně Johannesbad. Přímo v hotelu je hotelový bazén i sauna. Pokoje jsou velmi příjemné. Nechybí balkon se zastíněním a posezením. Koupelna nabízí hodně prostoru i velká zrcadla. Ocenili jsme velmi kvalitní matrace pro zdravý spánek a také župan k dispozici na pokoji. Při snídani je samozřejmostí také koutek se zdravou stravou, nechybí ovoce a pestrý výběr sýrů. WiFi připojení je k dispozici zdarma jen v recepci hotelu.

Wellness a gastronomie. Rádi píšeme o spojení wellness aktivit s gastronomií. Je skutečně důležité co jíte. Pro zakončení dne s gastronomickým zážitkem doporučujeme Haslinger Hof. Nedaleko lázní je dvůr plný zážitků. Několik restaurací, taneční parkety, nákupní možnosti i wellness. Restaurace nabízí bavorské speciality, jídelní lístek je skutečně pestrý a jídlo vlmi chutné!

Ohňostroj, večerní koupání a další zážitky v lázních.
Večerní koupání nám zpříhjemnil opravdu velkolepý ohňostroj. Barevná světla v bazénech, večerní atmosféra - to nemá chybu. Sledujte nabídku animací a eventů v lázních. Programy jsou již v ceně a tak se můžete při odpoledním koupání zaposlouchat do romantických melodií klavíristy nebo na obří obrazovce sledovat nějaký sportovní přenos.

Nejvíce se nám líbilo:

- klidné prostředí, přírodní pojetí lázní Johannesbad
- voda a relaxace v bazénech - ideálních 34°C
- dostatek lehátek, možnost slunění i relaxace pod stromy
- wellness a gastronomie
- vybavení kliniky pro léčebné pobyty
- pokoj a služby hotelu
- příznivé ceny vstupného

Doporučujeme pro:

- seniory - léčebné i relaxační pobyty
- romantiku a relaxaci ve dvou
- klidnou wellness dovolenou
- lázeňské pobyty

 

Navštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně EvropyNavštívili jsme největší lázně Evropy

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka