Naučte se zdravému stravování s českými výrobky

Kupujete rádi potraviny, u kterých máte záruku kvality? Pak asi dobře víte, že vyznat se mezi opravdu zdravými potravinami, je poměrně náročné. Co byste ale řekli na přehledné logo, které vám v regálu ukáže na správně vyvážené potraviny bez toho, abyste museli studovat nutriční tabulku…

Vhodné stravovací návyky začínají u správné volby potravin. Při tak široké nabídce v supermarketech ale člověk neví, jakých kritérií by se měl při výběru držet. Možná proto mezinárodní program pod záštitou Světové zdravotnické organizace a OSN vytvořil výrazné logo, které bude na etiketě označovat pouze ty potraviny, které patří mezi zdravou výživu.

Hlavním cílem projektu Vím, co jím a piju je naučit populaci správnému stravování, protože jedině tak se sníží i riziko vzniku civilizačních onemocnění.

Logo můžete najít u všech českých výrobců, kteří splní přísná kritéria nutričně vyvážené potraviny. Jednou z nich je i rodinná firma Nominal z Vysočiny, která se již od roku 1993 zaměřuje na výrobu potravin zdravého životního stylu a specializované potraviny pro bezlepkovou výživu. Samotné logo Vím, co jím můžete u nich zahlédnout hned na třech směsích na chléb Pro zdraví… a u sedmi cereálních kaší Nomina. Pochutnat si můžete na pohankové, lahodné, semínkové, ovesné, vícezrnné nebo špaldové.

Naučte se zdravému stravování s českými výrobky Naučte se zdravému stravování s českými výrobky Naučte se zdravému stravování s českými výrobky

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka