Naučte se vařit od Michelinské hvězdy

Rozhovor s Alessandrem Gavagnou

Michelinská hvězda je nejprestižnějším oceněním kuchařského umění na světě. Jejím držitelem je i Alessandro Gavagna, šéfkuchař italské restaurace Al Cacciatore della Subida. Galavečeře, kterou připraví 5. 11. v hotelu Horal, je již vyprodaná. Stále jsou ale k dispozici volné vstupenky na kuchařské show, při nichž A. Gavagna v neděli 6. 11. v 10.30 a 13 hodin v hotelu Horal předvede své umění a uvaří vybrané pokrmy přímo před zraky návštěvníků.

Rozhovor s Alessandrem Gavagnou

Pane Gavagno, proč jste se stal kuchařem?
Neuměl bych dělat nic jiného, co by mne bavilo stejně jako vaření.

Kteří šéfkuchaři a mistři vás ovlivnili ve vaší kariéře?
Nejvíce staré kuchařky z oblasti Collio. Naučily mne místní tradiční kuchyni, od které jsem se odrazil vlastními inovacemi. A také velký Chef a přítel Walter Eynard.

Jaká ocenění jste získal ve své kariéře?
Největším oceněním je pro mne spokojenost hostů. Ale nezapomenu ani na velké emoce při získání Michelinské hvězdy.

Které jídlo vás, dle vašeho mínění, proslavilo?
Nevím, zda mne proslavilo, ale určitě jsem jím uspokojil mé klienty: I Girini - kousky trhaných těstovin, cuketové květy, cukety, pravé hřiby a květy divokého česneku.

Je možné jednou větou definovat váš styl?
Sezónní speciality, místní produkty a neustálé hledání zlehčení a nového pojetí tradiční kuchyně.

Bez které suroviny byste se v kuchyni neobešel?
Bez květů a divokých bylin.

Co nejraději vaříte svým hostům?
Na podzim obecně zvěřinu.

A co vaříte pro sebe a svou rodinu?
Ryby, které v restauraci na jídelníčku nemáme.

Co jste si připravil pro návštěvníky Karlovského gastrofestivalu?
Jak pro Galavečeři, tak pro kuchařské show mám v hlavě menu propletené fantazií. Jak je u nás zvykem, použijeme jednoduché produkty a místní plody z naší oblasti Itálie a pohrajeme si nejen s cuketou, květy a naší Růží z Gorície (zimní čekanka), ale také s jelenem a pstruhem.

Byl jste už vůbec někdy v Česku?
Ne, nikdy. Je to skvělá příležitost poznat z Česka alespoň kousíček a určitě pak budu mít velkou chuť se tam vrátit. Velké Karlovice mne lákají a se ženou už plánujeme, že se k vám vrátíme někdy v budoucnu na dovolenou bez vaření.

 

Text a foto: Martina Žáčková, turistický resort Valachy

Naučte se vařit od Michelinské hvězdyNaučte se vařit od Michelinské hvězdy

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka