Naslouchejte svému tělu a buďte zdraví

V zdravém těle sídlí zdravý duch. Na tom se asi shodneme všichni. Jak ale tohoto ideálu dosáhnout? Ze všech stran se na nás dnes hrnou nabídky fitness center, hubnoucích studií, spinningu a dalších. Mediální masáži je vcelku snadné podlehnout. Kdo by nevěřil všem těm krásným a spokojeným lidem, kteří se na nás usmívají z billboardů a reklamních ploch. Ještě když to vše bývá podloženo zkušenostmi známých osobností a celebrit, které „tam chodí a fakt to funguje“.

Ale pozor, ne vždy je tato cesta správná a ne každý sport pomáhá zdravé tělo budovat. Zejména pokud není prováděn správně a pod dohledem odborníka. Ale přiznejme si, kdo z nás si přivolá na pomoc trenéra či poradce vždy, když jde potrápit tělo? „Vždyť na tom nic není, zvládnu to sám,“ zní častá odpověď.

Zpočátku se tak cvičení může zdát účinné. Vidíte výsledky v podobě zpevnění svalů, vyplavené endorfiny vás po výkonu odměňují skvělým pocitem. To vás motivuje ponořit se do cvičení s ještě větší vervou a pravidelností.

Jenže nic není takové, jako se zdá být. Abyste měli svůj pohybový systém pod kontrolou a v pořádku, není nutné dřít se do úmoru. Přesně naopak. Stačí, když své tělo pochopíte a budete naslouchat jeho hlasu. A proč je tak důležité své tělo vnímat? Při chybně prováděném dlouhodobém cvičení může vlivem namáhání unavených svalů snadno dojít ke svalové dysbalanci. Ta pak může být příčinou bolesti a omezení pohybu.

Vystupující svaly pevné jako ocel doopravdy nemusí být známkou toho, že je vaše tělo v pořádku. Základem není pevnost, ale jejich pružnost, a tím schopnost svaly plně využít, dokonale je ovládat, rozumět jim. Jestli jste se svými svaly zadobře , nebo zda je zbytečně mučíte, zjistíte v MFK centru.

V rámci své první návštěvy se setkáte s terapeutem. Provede anamnézu, kterou zanese do počítačového programu. Dalším krokem je vstupní vyšetření. Podle nenáročných pohybů zhodnotí terapeut aktivaci svalů. I takto získané informace zadá do počítače.

Zkombinováním vložených údajů počítačový program MFK vyhodnotí, na které svalové skupiny je třeba se v terapii zaměřit, zobrazí i závislosti mezi ostatními tělesnými systémy –  nervovým, svalovým, kloubním, páteřním i vnitřním. To vše před vašima očima – díky počítačové vizualizaci přesně vidíte, co je s vaším tělem v pořádku a co nikoliv.

Následuje hlavní, nejdůležitější část návštěvy – terapie. Na základě anamnézy a výsledků získaných z počítačového programu pro vás terapeut vybere nejvhodnější fyzioterapeutickou techniku -- stimulace soustavy reflexních bodů, masáž svalů, stimulaci trigger pointů  a tender pointů , mobilizace, elektroléčba, různé formy cvičení apod). Veškeré techniky volí odborník, který věnuje pozornost  doporučení expertního systému MFK  a  samozřejmě zohledňuje i aktuální nálezy. Samotné provedení technik je v rukou zkušeného terapeuta.

Návštěvu zakončuje kontrola. Terapeut se vrací ke svalům, které se ještě při vstupním vyšetření tvářily jako „spící“. A najednou fungují. Sami ihned vidíte zlepšení. Výsledky na sebe v MFK opravdu nenechávají dlouho čekat.

Co tedy odlišuje MFK od ostatních fyzioterapeutických zařízení? Předně komplexní přístup. Díky výsledkům z počítačového systému MFK se terapeut nezaměřuje na jeden konkrétní problém, řeší lidské tělo jako celek. Využívá při tom kombinaci znalostí z ortopedie, fyzioterapie, neurologie, psychosomatiky, akupunktury a reflexologie.

Naprostým unikátem je právě využití počítačového programu MFK a psychosomatické části terapie. Kromě toho, že počítačový systém analyzuje pacienta po stránce fyzické, v souvislosti s nálezem řeší systémově i psychické symptomy možného traumatu. Často se toho o sobě tak pacient dozví mnohem více, než by čekal.

Nastupte cestu ke zdravému a spokojenému tělu. Navštivte MFK Centrum.

Naslouchejte svému tělu a buďte zdravíNaslouchejte svému tělu a buďte zdravíNaslouchejte svému tělu a buďte zdravíNaslouchejte svému tělu a buďte zdraví

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka